Oddělená OT debata o OKD

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Michal22

#16 Příspěvek od Michal22 »

Netuším jak je to v případě, že je odborář, ale pokud v posledních dvanácti měsících byl zaměstnaný, tak má nárok na podporu. Se zkráceným plněním (5 měsíců).

Edit- tak asi ne kratší dobu, ale míň peněz: http://dumfinanci.cz/clanky/5027-ukonce ... stnanosti/
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Habesan »

Takový fóry nebyly ani v Dikobrazu...
já sám už byl dvakrát," uvedl Pavel
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
kovar

#18 Příspěvek od kovar »

cputakt
ty jsi taky fáral?
kolik let jsi na šachtě?
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ZdenekHQ »

Vzhledem k aktuálnosti tématu přesunuto z HP do Nezařaditelné. Po pročištění vlákna chápu emoce těch, kterých se to týká. Podle mě by to spíš patřilo do sekce Neřešitelné, kdyby tady taková existovala...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
ZVUK2000

#20 Příspěvek od ZVUK2000 »

27 let na šactě? Povrch nebo si fáral. A co nárok na rentu?
p32

#21 Příspěvek od p32 »

Fakt se mi líbi jak horníci brečí a přitom ostatní zaměstnanci jsou na tom hůř a už dávno. Co si pamatuji, tak už v 95. roce někteří nedostávali výplatu při krachujícím podniku atd. Horníci přitom mají zajištěnu 50% další zaměstnanost v regionu. Smůla je spíše to, že nic jiného neumějí.
Odborářskej zaměstnanec je sice chráněnej, ale pracovní zákoník platí stejný. Pokud zaměstnavatel přestane vyplácet mzdu, je to důvod k výpovědi za strany zaměstnance a na ÚP dostane plnou podporu stejně jako by dostal výpověď. Nárok na odstupné má vždycky podle odpracovaných let.
Prostě doteď byli všichni v klidu, problémy ostatních lidí v republice je nazajímal a teď se mají všichni kolem nich zbláznit. Přitom mají zásobu prachů a mohou za prací jezdit kamkoliv, jen nebýt pohodlný.
Jak může firma krachovat a přitom si manažeři vyplácet milionové odměny?
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od cputakt »

Nárok na rentu??? Jedině že bych měl nějaký pracovní úraz s trvalými následky nebo chorobu z povolání.
Nedávno si mě pozvali na choroby z povolání ohledně zaprášených plic a doktor mi říkal že mám na plicích silikózu jenže mi je přes 40 let tak už spadám do jiné kategorie že to mám pro danou kategorii ještě málo zaprášené ale kdybych měl pod čtyřicet tak bych dostal rentu.
Jenže to by asi taky nebyla výhra,do teď renty vyplácelo OKD ale OKD teď nemá peníze takto musí vyplácet pojišťovna Kooperativa u které to měla OKD pojištěno.Jenže to je obrovský balík peněz (miliarda ročně se vyplácí na rentách) tak jsem zvědavý jak to pojišťovna bude řešit.
konosuke

#23 Příspěvek od konosuke »

...jak může firma krachovat a přitom si manažeři vyplácet milionové odměny? ? jak vidno může, jde to ! a neděje se nic, mě spíš popouzí jak mohou žádat státní podpory (doplatky) pro vyhozené důlní zaměstnance pakliže jde o soukromou firmu ? jak k tomu přijdou skláři, textiláci, oceláři a zaměstnanci zbrojovek (namnoze vysoce kvalifikovaní lidé) zlikvidovaných v rámci tzv.privatizace na konci 90.let min.století, tihle vrátili závodní průkaz, montérky, utřeli nos a adios amigos, zítra už sem nechoďte
Naposledy upravil(a) konosuke dne 04 čer 2016, 11:41, celkem upraveno 1 x.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od cputakt »

Víš proč to vláda schválila? Protože nemají čisté svědomí a mají strach že se na ně něco provalí.Privatizaci zpackali oni špatně prodali a ještě jim dali spoustu zdarma k OKD.K OKD dostali 44000 bytů dále Karvinskou hornickou nemocnici dále železniční dopravu to vše hned prodaly a získaly více peněz než za kolik to koupily to byla vina vlády.
Další věc proč nám vláda schválila těch 8000 měsíčně je to že strany dostávaly obrovské dary od Bakaly a další příspěvky pro volební kampaně.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jasně, že je v tom politika. Tam je namočených tolik lidí, že i když z principu nesouhlasím s tím, aby stát zachraňoval konkrétní soukromý subjekt, který si mimochodem vydělal dost peněz na to, aby měl rezervní fondy v případě skončení těžby, tak VY máte svoje jistý. I když na venek to bude vypadat jinak...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
konosuke

#26 Příspěvek od konosuke »

šachty OKD (dříve OKR) největší zaměstnavatel v kraji vznikly, zažily nebývalý rozmach za bolšána a normalizace jakožto rezervní zdroj všem dostupných pracovních míst, něco na způsob armády, tam se dříve uplatnil (skoro) každý: strojař, elektrikář, zámečník, soustružník, svářeč, ekonom i programátor ! a spousta návazných subdodavatelů, je to dějepis, bohužel, říkám to nerad...
proto mazák Babiš navštívil region, je si vědom rizika že zde u nás tiká časovaná bomba sociálních nepokojů, všichni diktátoři světa (Nero, Kaligula, Stalin, Pol Pot, Pinochet, Mao...) měli panickou hrůzu z jediného: nespokojeného hladového davu proti kterému není síly, obrany a co víc ! nasratý žoldáci se mohou přidat na jeho stranu a pak se dějou věci...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“