výroba ,,modulu"

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ARDO

výroba ,,modulu"

#1 Příspěvek od ARDO »

Předem se omlouvám za název vlákna.nevím ovšem jak to nazvat.

Potřeboval bych poradit s tímto zapojením (návrhem jaký IO atd..)

Mám v autě centrál + univerzální modul pro zamykání na DO.Když stisknu povel na DO tak ta UNI jednotka pošle do jednotky příslušenství (komfortky) signál (zamknout/odemknout).

Ale já bych potřeboval i když zůstane otevřené okno,tak aby při zamčení se okno zavřelo.

Ovládací tlačítko pro okno funguje jen tak,že při držení tl. okno sjiždí/vyjíždí.
Po jeho puštění okno zůstane v té poloze.

Proto bych potřeboval vyrobit modul,do kterého přijde signál z té komfortky pro zamčení a ona ten povel jakoby prodlouží ,až se okno zavře.Z toho modulu (z výstupu bych se napojil na komfortku pro povel zavření okna.

Centrál i ovládání oken je provedeno negativním ovládáním (mínusem).
Napájení je samozřejmě 12-14,5V.

Nevím jaké díly na to použít . :roll:

Vím,že se dá koupit i takový modul,ale ten zas má plno jiných funkcí,které bych zas nevyužil.Anebo jsou určeny pro ovládání plusem :roll:

Bude zde někdo tak moc hodný a poradí mi?
TAKJAN

#2 Příspěvek od TAKJAN »

555
hakamusai

#3 Příspěvek od hakamusai »

O jaký auto se jedná ? Nemá to stahování oken funkci ,že při krátkým stisku povelu pro zavření/otevření se samo úplně zavře/otevře ?
ARDO

#4 Příspěvek od ARDO »

Auto je Fiat Marea.Ne takovou funkci to nemá.jak jsem psal,okno se stahuje/zatahuje jen při stisku zvolené funkce na tl.

použít časovač 555? v jakém zapojení?
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

hakamusai píše:O jaký auto se jedná ? Nemá to stahování oken funkci ,že při krátkým stisku povelu pro zavření/otevření se samo úplně zavře/otevře ?
No, tohle zrovna je jedna z funkcí, který se staly obětí OPTIMALIZACE CEN VÝROBY - minimálně koncern ji montuje až do nejvyšších vejbav a za příplatek, navíc mizí i možnost ovládat okna ve všech dveřích z místa řidiče ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
PCmaniac99

#6 Příspěvek od PCmaniac99 »

Právě přemýšlím nad tím samým. Mám audi A4 která při podržení klíčku v zamykací/odemykací poloze otevírá a zavírá okna. Mám dodělané neorigo DO (alarm) Jablotron a taky by mě zajímalo jestli by šlo nějak udělat zavírání oken přes DO. Dvojtým stisknutím tlačítka na DO to nepujde protože obě tlačítka zamykaj i odemykaj. Asi budu muset nejdřív přesně zjistit jakej jablotron v tom mám... ale vím že to je alarm ale je zapojenej jen jako DO.
PCmaniac99

#7 Příspěvek od PCmaniac99 »

Tak mám CA-320 a ona to umí v základu jen jsem si tu fci nezapnul ale zavírá okna pokaždé. Mohu nastavit že při každém zamčení bude délka impulsu 60sec. Ale co když mám okna zavřený, to tam zbytečně poteče 60sec. proud?
ARDO

#8 Příspěvek od ARDO »

No asi by to bylo tak,že při zavřených oknech a následném zamčení by díky tomu prodlouženému času měla jednotka snahu po tu dobu těch 60sek. okna zavřít,ale koncáky (záleží na jakém autě) by celý povel shodily a takto by se to opakovalo.

Mě by opravdu ale stačilo jen poradit jak vymyslet ten obvod (modul) abych mohl připojit vstup (negativní signál) ,ten modul by povel prodloužil cca o 20-40sek. na výstupu by potom lezl tento prodloužený také negativní signál.
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Google - 555 monostabilní klopný obvod ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
frantajetel11

#10 Příspěvek od frantajetel11 »

No zrovna u Mařky bych tuhle fci radši nedělal... U Italů (a asi nejen u nich) moc rády praskaj ty plastový bazmeky, který přes lanko hejbou oknem. Koncák je většinou řešenej nadproudovym omezením = to okno v koncový poloze vždycky trochu "zabere na tvrdo" - než vypne. Takže pokud ti to udělá při každym zamknutí ... zbytek si domysli sám.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“