Tisk předlohy plošného spoje

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

Tisk předlohy plošného spoje

#1 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Potřebuji někde v copy centru na laserové tiskárně vytisknout plošný spoj přiložený v příloze.Zdroj http://www.dhservis.cz/dalsi_1/stmivac_do.htm#0 Potíž je v tom že to musím někomu dát ten soubor protože já nejsem schopen v pochopitelných důvodů (DMO - imobilita ). Ten kdo tam půjde tak nemá šain o rozměrech jak to má být, tak nevím jak udat velikost co mám říct a jak to mám zjistit mě napadá tisknou na inkoustové tiskárně a pořád to zmenšovat až bude pasovat patice potom to měřit pravítkem a ty rozměry dodržet.Určitě se to tady řešilo tak se předem omlouvám díky
Přílohy
plosnak 300dpi.jpg
(72.09 KiB) Staženo 92 x
Hydrawerk

#2 Příspěvek od Hydrawerk »

(Na můj vkus docela tenké spoje, ale to je jedno.) Vezmi ten obrázek, vlož ho do Wordu, roztáhni na správnou velikost a udělej z toho PDF. Ten už ti někde vytisknou při zachování správné velikosti. Po vytisknutí to někdo přeměří pravítkem, jestli to dobře vyšlo.
Naposledy upravil(a) Hydrawerk dne 05 čer 2016, 20:29, celkem upraveno 1 x.
monterjirka

#3 Příspěvek od monterjirka »

Teď si nejsem jistý jestli je to program XN-view nebo nějaký podobný, kde se dá u tisku zadat rozměr vytisknutého obrázku.
Takže pokud jsou známé rozměry původního, neměl by to být problém to ve správné velikosti vytisknout.

To potřebuješ "na papír" nebo máš nějaké speciální přání?
lesana87

#4 Příspěvek od lesana87 »

Když to má 300DPI, tak se to zkrátka vytiskne s dodržením DPI a není co řešit. Mimochodem to je prasárna, exportovat předlohu do jpg.
Hydrawerk

#5 Příspěvek od Hydrawerk »

Nějak takhle. Před tiskem zkontroluj, jestli to odpovídá tvým požadavkům. Ve Wordu jsem nastavil velikost obrázku 46mm × 56mm dle autora článku.
Přílohy
dps markoni 01.zip
(11.12 KiB) Staženo 93 x
dps markoni 01.pdf
(87.54 KiB) Staženo 93 x
Hydrawerk

#6 Příspěvek od Hydrawerk »

lesana87 píše: Mimochodem to je prasárna, exportovat předlohu do jpg.

Jo, případnej zájemce může otevřít soubor v Eaglu a provést novej export. Já jsem z toho jpg vytvořil černobílý (ne šedý) png a ten vložil do pdf.
lesana87

#7 Příspěvek od lesana87 »

Není to lepší takhle? Je to v 600 DPI, silnější cesty a plošky a není to zrcadlené. Pokud se to bude dělat fotocestou, spodní strana nemá být zrcadlená, aby tisk přišel k desce. Stačí to vytisknout s dodržením DPI.
Přílohy
stmivac.png
(12.49 KiB) Staženo 83 x
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Já to zkouším . Když tisknu na laserovce , tak při zapečení dojde ke "sražení" papíru . Takže záleží i na tom , na co bude tisknout .
markoni
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od markoni »

Tak jsem zkusil rozmnožit ten plošný spoj po celém liště, a ve formátu doc pasuje ta patice integrovaného obvodu lépe než po převedení do formátu pdf vytištěním do Microsoft Print to PDF zkušební tisk na tiskárně HP Deskjet F2480 inkoustová viz příloha je také pravda že by to chtělo silnější spoje .Já už jsem něco málo dělal tímto způsobem : nechám si v copy centru na laserové tiskárně vytisknout celou stránku na fotografický papír pak si vystřihnu jednu předlohu odtud kdyby se mi to nepovedlo tak mám ještě náhradní pak to přežehlím a vyleptám už jsem například tímto způsobem udělal adaptér esp8266 ESP-12 sice to není jako od profesionálů ale účel to splní díky.
Ještě je otázkou jestli formát doc tisknou :!:
Přílohy
Plošné spoje.rar
(95.43 KiB) Staženo 106 x
Odpovědět

Zpět na „Poradna“