Acer Aspire 7220

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

Acer Aspire 7220

#1 Příspěvek od CZJKP1 »

Ahoj,

dostal jsem notebook Acer Aspire 7220 na rozebrání.

Problém byl, že po zapnutí najelo ještě logo Windows XP a pak modrá smrt.

Dotyčný ho měl v servise, kde údajně závadu nedokázali diagnostikovat, jen konstatovali, že toto může způsobit cokoli a najít závadu by bylo náročné a nevyplácí se. Když mi bylo sděleno že tam opravují pánové z východní federace, začal jsem mít o servisu pochyby.

Já jsem se pokusil Windows přeinstaloval, proběhlo formátování, kopírování souborů, potom restart a po chvilce instalace umřela chybou.

Jen tak ze zoufalosti jsem koukal na SMART HDD a protože tam bylo vadných pár sektorů, spustil jsem HDD regenerátor, který některé sektory opravil

Potom kupodivu proběhla instalace Windows XP v pořádku, ale nefunguje touchpad, externí myš připojená přes USB funguje. Instalace ovladačů problém nevyřešila.
A tak si říkám, jestli to není vše jen souhra náhod a chyba není úplně někde jinde. V tomto PC je totiž proslulý CHIPSET NVidia, který se přehřívá a po čase dojde k přerušení spojů mezi čipem a základovkou.
Pamatuji si na jeden Acer Aspire 5520G, který měl nejprve problémy z vypalovačkou a později už jen cykloval.
Naposledy upravil(a) CZJKP1 dne 06 čer 2016, 16:02, celkem upraveno 3 x.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Je ten touchpad vobec pripojeny? Vobec by som sa nedivil, keby to v servise nechali odpojene alebo poskodili kabel alebo konektor.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od CZJKP1 »

Já se podívám, popravdě jsem vevnitř nebyl. Pochyboval jsem o tom že by v servisu byly uvnitř. Celkově věci okolo toho servisu byly záhadou. Známý jim dal současně na opravu i jiný notebook, ve kterém byla nalitá obyčejná voda - ten prošel rukama nejprve mě. Já ho rozebral a pozvolna a pečlivě vše vysušil ale rozchodit se mi ho nepodařilo, vždy jen zkratoval zdroj. Chtěl jsem ho mermomoci zase složit ale známý byl proti, tak jsem vše napytlíčkoval a napsal, který šroubek kam patří atd. :lol: . V tom servisu to údajně jen složili a vše bylo funkční. Já základovku sušil několik dnů na sluníčku, potom pro jistotu fénem a nic. Pochybuju, že by tam zůstala ještě vlhkost.
Možná že známý požadoval opravit alespoň jeden a když toto bylo naplněno, tím dalším se nezabývali a jen toto konstatovali pouhým okem...
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od CZJKP1 »

rnbw píše:Je ten touchpad vobec pripojeny? .

Nebyl :lol: . Takže vyřešeno...

Nenapadlo by mi, že pokud se v tom někdo hrabal, nedal to zpět do pořádku.

Díky Jirka
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Habesan »

Jestliže nemáš co ztratit, tak proveď reflow té grafiky (nezapomeň na tavidlo).
I kdyby to mělo pomoct jen na jednu hodinu, budeš vědět, že to bylo tou grafikou.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Ale to az potom, ked mu to zacne blbnut. Teraz mu to asi funguje.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od CZJKP1 »

Habesan poslal zprávu jen dvě minuty po mě, proto si neměl šanci všimnout, že připojeno a zprovozněno.

Na reflow nemám technické prostředky. Před čtrnácti dny jsem dal do servisu HP 6735b, ten cykloval, také důsledkem čipsetu, chtějí 1500 bez DPH za reflow. Ten jsem také dostal. Široká rodina tyto věci nevyhazuje protože ví, že o ně projevuji zájem :lol: .
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Habesan »

Šanci jsem měl, ale nepodíval jsem se, přiznávám.

Technický prostředek, jaký používám, se teď prodává v LIDLu za 299,-Kč.
Zbytek je dán pouze tím, že to umím.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od CZJKP1 »

OK. To nevadí.

Prostě používáš obyč. horkovzdušnou pistoli :)...

Nevím, jestli je ten ČIPSET již načatý anebo v pořádku. Když jsem prve aktualizoval BIOS (u Phoenixu se provádí příslušným exe ve Windows) v průběhu flashování se na obrazovce krátce objevili artefakty. Nevím, jestli je to přirozené při flashování biosu, ale proběhlo to v pořádku.

Nicméně bych měl tomu předejít a vyměnit teplovodivou pastu. Použiji nejspíš Arctic Silver 5, kterou používám i ve svém PC ta dopadla v testech relativně dobře. Také bych asi měl vyměnit "teplovodivý polštářek" - zde nemám s výběrem zkušenost a také se mi zdá výběr dost omezený a možností moc neviděl. Zde nevím, jaký použít, aby to byl nějaký lepší s malým tepelným odporem a trvanlivostí.

A budu mít PC do dilny. Protože to má jednojádrový procesor o parametrech mého desktopu, který jsem vyřadil před třemi lety :D .
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“