Brzdový destičky C4 Picasso
Moderátor: Moderátoři
Brzdový destičky C4 Picasso
Předek a zadek je kotouč. Předek se povolí dvě 13-ky šrouby, co drží podkovu s destičkama, pak se odkloní od kotouče a destičky by měly jít vytáhnout. Není tam nějaká drátová pojistka proti posunutí destiček jako byla na Xsaře? A co píst, stačí natlačit zpátky do válce?
Na zadku to je prý kvůli parkovací brzdě složitější. Destičky se vytáhnou stejně jako na předku ale píst se prý musí ne zatlačit ale zašroubovat. Že tam je nějakej automat na vymezení vůle parkovačky. Je to tak?
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
vrky píše:Pokud je vzadu systém bendix, tak se musí pístek zašroubovat.
Nojo, ale kde mám zjistit jestli to je bendix? Do brzdovýho válce jde z boku hydraulika a z čela válce hřídel od páky za níž tahá lanovod parkovačky.
edit: tak tam má být Bosch nebo Girling
Nové kotúče nestoja majland a zaprvé je to v prvom rade o bezpečnosti.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Jo a zajímavý je, že zadní destičky jsou mnohem víc sjetý než přední. Před chvílí mě poslal SZ jeden automechanik, prý je to tím, že parkovačka je zároveň rozjezdová brzda, která se automaticky povolí až teprve když motor již začíná táhnout auťák přes přední kola.
Zadek levá šla dobře ale pravá, to bylo peklo, ten pístek snad byl úplně vyšroubovanej a nechtěl se chytnout do závitu. Pomohla truhlářská svorka a klíč na fričku, pístek se chytil a pak už zašroubovat šel.
Kotouče byly v perfektním stavu, na největším průměru byl otřep od projetí cca 0,5 mm. Musel jsem malinko zbrousit venkovní a vnitřní hrany destiček a udělat místo pro ten otřep.
Po výměně vypukl problém s elektrickou parkovačkou, stále hlásila Handbrake Off i když byla zatažená a brzdila. Motor brzdy běžel asi jednou tak dlouho než před výměnou, asi měla brzda moc velký krok. Udělal jsem s parkovačkou několik cyklů a hláška zmizela, asi se správně pootáčením pístků vymezila vůle destiček na disku. Jel jsem brzdy "vypálit" na začátku auto brzdilo znatelně míň ale po pár zabrždění je to už OK.
Půl odpoledne v háji, zasviněnej až za uši a otlačený kolena.