Magnetofon Tesla ANP230BU
Moderátor: Moderátoři
Magnetofon Tesla ANP230BU
- Přílohy
-
IMG_4065.JPG- (213.38 KiB) Staženo 224 x
-
IMG_4067 – kopie.JPG- (296.08 KiB) Staženo 307 x
-
IMG_4063.JPG- (290.08 KiB) Staženo 260 x
-
IMG_4060.JPG- (179.24 KiB) Staženo 275 x
-
IMG_4059.JPG- (294.64 KiB) Staženo 318 x
Ale přímo na magneťákách se dělala jen spotřebka, tyhle úpravy ne.
Na Přeloučslým speciálu (samostatná fabrika vedle magneťáků) se dělalo něco jinýho, hlavně pojítka.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EL34 píše:S tou rychlostí to je tak, že předloha je sice dvoudílná jako v B5, ale je trvale na jedné - asi té rychlejší pozici, nejde přepínat. Takže rychlost posuvu je 4,75 cm/s. Potom ale nechápu, proč je stočený ten setrvačník...
To mohlo mít dva důvody: jednak kvůli stabilitě rychlosti, aby setrvačník měl "devítkové" otáčky, tedy i odpovídající kolísání, zejména v okamžiku dosedu přítlačné kladky, když už ji tedy tahá elektromagnet.
Nebo proto, že dlouhá pásková dráha ve spojení s odvážně dlouhým zavěšením přítlačné kladky B5 mohla dělat normálně potíže s vedením pásku va svislém směru (známe to - pomocná vodítka mezi sloupky sice něco vylepšila, ale při nějakém problému v dráze poškozovala okraje pásku, zvlášť, když už v hlavě byla vybroušená drážka). Tenčí hřídel si kladku srovnal přesněji, to známe z kazeťáků, takže při startu jel pásek přesněji a zmenšily se problémy s trefováním stop na hlavu, i když neměly šířku ani poloviční.
U B100 mě docela štve, že nemá koncové vypínání. Až bude trochu času, chtěl bych si s tím trochu pohrát a namontovat tam elektromagnet z B57 nebo i z tohoto ANP230BU. Nerad předělávám originální stroje, ale B100 mám asi 5ks a koncové vypínání by se mi líbilo.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: