Měnič Lenze E82MV302_4B001
Moderátor: Moderátoři
Měnič Lenze E82MV302_4B001
Je ze dvou částí, ale do té silové se nejde normálně dostat. Celá DPS je připájená k chladiči přes vývody součástek. Nechci se do toho naslepo pouštět protože nemám tušení co všechno odpájet, co tam vlastně najdu a jestli to vůbec bude tady ke koupi.
alebo ti to nabieha bez soft startu (otazne je akym stilom je to riesene), a vybyte kondiky vyhodia istic
daj nejake fotky
co sa tyka toho chladica hned na plosaku - este som nevidel aby sa chladic nedal odpojit od plosaku (niekde tam budu skrutky , najcastejsie su tam diery v plosaku cez ktore vidno skrutky)
dva LENZE menice som minule rozobral na drobne, nevedel som ze su nejake extra (to by som ich skusil predat....)
tak ma teraz napadlo ze vecsina menicov uz ma tehlu kde je usmernovaci mostik a zaroven aj vystupne IGBT , aj brzdovy - tak je to na 90% jasne, pozri co tam je , ci to nemam doma
Než jsem odcházel ze zaměstnání, měnil jsem dva 5,5kW Lenze (vektor) za Danfossy (VLT). Jen jsou jinak svorky a nejhorší bylo projít parametry... jinak bez problémů
V dnešnej dobe sa už používajú výkonové moduly , kde je všetko implementované na jednej doske ( vstupný usmerňovač , IGBT tranzistory , aj tranzistor brzdneho odporu ). Neviem ako Lenze , ale Siemens ich má vyrobené na zákazku , tak sa nedajú normálne zohnať ... ( má inak zapojené
vývody oproti štandardu )
Neviem čo to je za stroj , ale ak tam nieje komunikácia cez nejaké rozhranie , tak jeho náhrada za niečo iné by bola vcelku jednoducho realizovateľná ...
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Celá věc se trochu zamotala. Po velkém pátrání jsem se dozvěděl, že je to už druhý měnič a po odzkoušení má stejnou závadu.
Problém je v tom, že jsem si neuvědomil, že nevypadává jistič, ale fíčko. A vypadává i při motoru odpojeném od měniče. Pokud se stroj připojí do zásuvky, která není chráněná fičkem, normálně funguje. Chyba bude někde v měniči. Ale je otázka, kde ten svod je, když to s ním bez ochrany normálně funguje.