Diora 500

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
starecd

Diora 500

#1 Příspěvek od starecd »

Tak mi včera přišel tento přehrávač, mechanika 4/19, elektronika patrně z některého typu Philips AKXXX. Pro všechny, kdo se dostanou k nějakému vraku, je zde použitý displej Telefunken asi TDIG1400 je přelepený červeným filtem(nevím proč) asi aby svítil oranžově. Jinak stejné displeje jsou i v jiných typech např. Diora 502, 421, 422.
A jsou použitelné jako náhrada za ne zrovna povedené NSM4202a v Teslách, Philipsech aj.
starecd

#2 Příspěvek od starecd »

Tak jsem se mu podíval více na zoubek a téměř všechny IO jsou Philips.
Pokoušel jsem se ho rozjet, ale pálené bere jen některé a originály vůbec. Proměřil jsem kondy a našel jeden totálně bez kapacity. Po výměně jsem znovu zkoušel, ale situace stejná, že by fokus? Hlava laseru najíždí svižně, takže totálně mrtvý laser není.
konosuke

#3 Příspěvek od konosuke »

nebyl šupl 4/19 použit i v některém starém Technics, PG400A například ? bo mně ten parchant tvrdohlavě odmítá číst formáty CD-RW ale ostatní ano
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
starecd

#4 Příspěvek od starecd »

Jo, 4/19 byla použita v mnoha přístrojích v četně uváděného Technicse, ale CD-RW neumí. Jak jsem zjistil tak tahle média umí z těch, co mi prošly rukama(4/11,19,25,29) jen mechanika 4/25. Některé další typy určitě také, ale nemám je odzkoušené.
http://www.dutchaudioclassics.nl/the_co ... rter_list/
konosuke

#5 Příspěvek od konosuke »

nevíš jakou opti mechaniku používá CD player Marantz CD-53 ? ponivač známému přestal načítat a terazky bábo raď
zahejbat trimrem na desce řízení, no nevím ať to nevypálí díru v disku :(
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
starecd

#6 Příspěvek od starecd »

Kdyby ses mrknul na odkaz, co jsem poslal, tak bys věděl, že Philips 12.1. Jsou tam všechny mechaniky.
konosuke

#7 Příspěvek od konosuke »

olrajt ! díky
Sendyx

#8 Příspěvek od Sendyx »

CD53 jsem nedávno servisoval, optika umřela ze dne na den bez varování. Majitel si vyměnil mechaniku sám a nestačil se divit :twisted: .
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
ZVUK2000

#9 Příspěvek od ZVUK2000 »

Sendyx píše:CD53 jsem nedávno servisoval, optika umřela ze dne na den bez varování. Majitel si vyměnil mechaniku sám a nestačil se divit :twisted: .

A čemu se pak divil?
konosuke

#10 Příspěvek od konosuke »

už si dávno pohrávám s myšlenkou do toho technika PG400A vložit vyšší optomechaniku filipa z modelu PG460A nebo PG480A co údajně zbaští formáty CD-RW ale pokud si nevyžádá rozsáhlejší úpravy hardware...
Sendyx

#11 Příspěvek od Sendyx »

ZVUK2000 píše:
Sendyx píše:CD53 jsem nedávno servisoval, optika umřela ze dne na den bez varování. Majitel si vyměnil mechaniku sám a nestačil se divit :twisted: .

A čemu se pak divil?

Scratch efekty ve zvuku a zuřivé škubání suportu. Mechanika z ebay...
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
starecd

#12 Příspěvek od starecd »

Tak jsem se po čase vrátil k tomuto přístroji a chyba byla v nastavení laseru. "Ubral" jsem poměrně dost a bere i origoš CD.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“