Lze zakázat stahování obrázků u Firefox
Moderátor: Moderátoři
Lze zakázat stahování obrázků u Firefox
Lze stahování obrázků nějak ve Firefoxu zakázat?
Zakázání obrázku by mi šetřilo datový limit při mobilním připojení k internetu na chatě. Platit neomezený nebo vysoký datový limit pro občasné mobilní připojení k internetu na chatě je pro mne neekonomické, protože si platím neomezený rychlý internet doma. Proto na chatě běžně používám v PC jen Opera mini pod mikroemulátorem, a s datovým limitem v levném paušálu vystačím celý měsíc. Někdy mi však Opera mini nevyhovuje na nějaký www odkaz. Pokud spustím Firefox bez omezení i s obrázky, mám v mžiku polovinu datového limitu pryč. Tak bych potřeboval ten Firefox nějak okleštit. Jen dodám, že nemám chytrý mobil a běžný mobil funguje jen jako modem pro připojení PC se systémem XP.
- serviceman
Vyzkoušel jsem a funguje to tak na 99%.
Velké a nechtěné obrázky se nenačítají, ale např. v Seznam.cz se načtou na úvodní stránce náhledy - viz přiložený obrázek. Takové malé náhledy snad nespotřebují podstatný objem dat (normálně bez Firefoxu vystačím měsíčně z 50 MB FUP). I když by mne zajímalo, jak jsou tyto náhledy zobrazovány, když to "nejsou ty nepovolené obrázky".
Naštěstí třeba zrovna Seznam.cz funguje v "Opera mini" bez problémů a podle zájmu si mohu v Opera mini změnit S/BEZ obrázků (i když načtu v Opera mini obrázky, jejich datový objem je snesitelný) . Jiné mé potřebné stránky, např. "T-zones" se načítají jen textově bez obrázků.
Na ostro, s kontrolou kolik "sežere Firefox" dat v režimu bez obrázků, to vyzkouším až zítra, když se připojím na internet na chatě.
- Přílohy
-
Náhledy v Seznam.cz.jpg- Náhledy v Seznam.cz i při nastavení "permissions.default.image" na hodnotu 2.
- (228.89 KiB) Staženo 75 x
Ale nezkoušel jsem to!
https://addons.mozilla.org/firefox/addo ... y-by-days/
a něco k nastavení
http://www.ghacks.net/2015/12/30/delete ... -set-days/
Pro správnou funkci je třeba zakázat původní automatické mazání (stačí v jeho nastavení odznačit položku "Historie prohlížení").
"extensions.bonardonet.expire-history-by-days.days" - číselná hodnota "2" což odpovídá nastavenému počtu 2 dnů.
"extensions.bonardonet.expire-history-by-days.disable_expiration" - logická hodnota "false".
Nevím jestli tam tyto položky byly už před instalací nebo byly nově vytvořeny - mohly by jít editovat nebo vytvořit i bez pluginu. Ale možná je tam těch nových položek víc a s pluginem je to jednodušší.