Bacha na vychcánka!

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Bacha na vychcánka!

#1 Příspěvek od forbidden »

Dnes mi došel poštou falešný exekutorský výměr, je vysoce pravděpodobný, že přijde i dalším lidem, obzvlášť s živností. Tak nic neplaťte a nejlíp to odešlete exekutorské komoře jako stížnost.
Přílohy
ex.jpg
(109.2 KiB) Staženo 630 x
kevin_mitnick

#2 Příspěvek od kevin_mitnick »

Jo, taky mi to prislo. Muj pravnik uz to ma na stole a rikal neco o natrhnuti p.dele tem 🤐 co to poslali...
petus
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od petus »

přímo roztrhnout ču**kům de***lním...

http://tn.nova.cz/zpravy/regionalni/fal ... lecek.html
Pokud něco chcete a neodpovídám,pošlete SZ :)
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od GeorgeB »

kevin_mitnick

#5 Příspěvek od kevin_mitnick »

Panove, mozna bude sranda... U nas ve meste to dostal jeden vypalnik co nema rad vychcany podvodniky. A pry poslal svy gorily na adresu toho exekutora... :lol: Nejsem svine, ale docela se tesim na zitrejsi zpravy... Pokud tam bude nejaky vybuch auta i s dotycnym uvnitr, tak je mi jasny, kdo je za tim... :wink:
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Největší sranda bude, když se zjistí, že ten Holeček o ničem neví. Přecejenom to hraničí s demencí, aby podvodník na sebe dával takto podrobný údaje. Podle mě je pravý jen číslo účtu, ale asi nebude Holečka :D
mtajovsky

#7 Příspěvek od mtajovsky »

Jde jasně o tr.č. pokusu o podvod nebo přímo dokonaný podvod podle §250 tr.z. Vaše povinnost je trestný čin oznámit na policii nebo státnímu zástupci. Jinak se dopuštíte tr. činu nepřekážení trestnému činu podle §167 tr.z.
Philip_Fry

#8 Příspěvek od Philip_Fry »

Tohle jsem si "vypůjčil" z diskuse na Novinkách :
Jak hlásí Rádio Jerevan - nejde o falešného exekutora, ale o pilotní projekt MF, zkoumající, jak rychle naplnit státní pokladnu...:-)))
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od forbidden »

Tak mi dnes dorazilo od policie usnesení, že se věc odkládá. Po těch letech 8O
86 stránek to má :) Ani jsem to celý nečetl, ale zajímaly mě ty účty, na který to chodilo. Našlo se šest idiotů, kteří v anonci odpověděli na inzerát. Založili si ty účty a peníze posílali někam do Singapuru. Za to dostali nějaký procenta.
weed_smoker

#10 Příspěvek od weed_smoker »

Pokud mi něco takovýho dojde,okamžitě to mažu bez přečtení a označím za SPAM.Pak to ze SPAMu smažu TRVALE.
jiriS
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jiriS »

Troch z jiného oboru, ale taky:
Na Bazoši (pohybuje se i jinde) nějaký člověk jménem Lukáš Janota (winterventyr@seznam.cz
<mailto:winterventyr@seznam.cz>/ 737149689 / Orlová)
Bacha na něj, nabízel formičky na pečení, prý pošle ihned po připsání peněz na účet.
Po převodu peněz nic neposlal, přestal komunikovat, posléze tvrdil, že je v nemocnici, neznámá čísla nezvedá. Přitom dalším zájemcům tvrdil, že p připsání peněz hned zašle atd..
Tento případ je vyřešen, ale bacha na něj, může toho nabízet i víc, pokud víme, na Aukru taky prodává, ale má tu slušný hodnocení.
Jirka
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od forbidden »

Takových podvodníků je, na tom Aukru je to ještě jakž takž bezpečný, lze se orientovat podle komentářů. Ale někde na bazoši bych určitě na solidnost nespolíhal.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od forbidden »

Sakra, tak dneska zas pokus. Dopis od LogiCallu, prý dlužím Providentu. :lol:
Stačila chvíle googlení a je jasno.
Jak může taková firma vůbec ještě fungovat, to to žádnýmu kontrolnímu orgánu nevadí? My jsme fakt banánová republika. :evil:
Přemýšlím, jestli neskočím na policajty podat trestní oznámení na pokus o podvod. Má s tím někdo zkušenosti?

Pro jistotu jsem volal do Providentu a nemají na mý jméno, ani rodný číslo, ani to číslo uvedený v dopise žádnej záznam. Takže ti 🤐 si to vycucali z prstu úplně všechno.
mtajovsky

#14 Příspěvek od mtajovsky »

Byla by tam škoda větší než malá - 5000 Kč? Pak je to už tr.č. a policie se tím musí zabývat. Pokud by se vyhýbali sepsání protokolu, dejte jim písemné oznámení a nechte si podepsat převzetí. Pokud by odmítli i to, pošlete jim to poštou doporučeně s dodejkou. To už nebudou moci zasklít.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od forbidden »

Jj, skoro 20 000,- po mě chtějí. Když už, tak bych skočil na služebnu osobně, jednu mám kousek od práce.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“