Tesla Rytmus cenná zkušenost

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

Tesla Rytmus cenná zkušenost

#1 Příspěvek od pajosek2 »

Chci se podělit o jednu zkušenost.
Kámoš mne požádal o opravu Rytmuse s tím,že mu nejdou KV. Podle pravidla kovářova kobyla chodí bosa,protože na své věci čas nemám,,jsem mu samozřejmě pomohl. Při ladění DV vše O.K. ,při ladění SV vše O.K. a při ladění KV škrkal ladičák,teda jakoby ladičák. Říkám si to je blbost,když by škrkal ladičát tak všude. Asi si každý stejně jako já řekne aha je špatný kontakt přizemění rotoru ladičáku,ten jsem vyčistil,ale beze změny. Přiznám se,že tak blbou závadu jsem ještě neměl a možná jste se s tím někdo setkali. No nebudu to protahovat,dělala to prořezaná bužírka na ocelovém lanku náhonu ukazatele ladění,jak se to ladilo,tak ten kovový ukazatel jel po ocelové kulatině,přes ocelové lanko se to spojilo na rotor ladičáku a to bylo to škrkání. Přece jen jsou ty KV krapet výš frekvenčně a projeví se to,co jinak není patrné.
Tak třeba to v budoucnu někomu pomůže.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Neniu

#2 Příspěvek od Neniu »

Díky za zkušenost, tomu se tedy říká "zrada" :D
Jsem na cestě k šípku.
Franta
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Franta »

Zdar pajosek! Až zas budu mít na stole nějaké rádio "rytmusové řady" s chrastěním při přelaďování, určitě si na to vzpomenu :)
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“