diskový oddíl GPT
Moderátor: Moderátoři
https://www.paragon-software.com/technologies/components/gpt-loader/
forbidden píše:Tomu úplně nerozumím, instaloval jsem novej PC s W10, má to samozřejmě už UEFI. Disk 1 TB, tak jsem tam dal GPT formát. Všechno samozřejmě funguje, kde jsem udělal chybu, že jsem amatér?
Hezky převráceno nebo schválně nepochopeno.
Takže když budeš mít PC s HDD 500 GB, tak tam tedy automaticky strčíš GPT formát, aby jsi byl IN jinak by jsi byl amatér?
K vytvoreni tabulky oddilu v soucasne dobe pouziju budto parted, nebo ve win DiskPart, a budu mit disk s GPT tabulkou, protoze to je vychozi format...
A v podstate jo, ignorovani novych technologii zavani amaterstinou...
Nebo doma pouzivate petrolejky? Vsak na malou mistnost taky staci
něco k tomu novému formátu diskového oddílu ... a jak na něj (spíše od něj) - odzkoušel jsem to a fachá to. Výcuc jsem dal do přílohy ...
Edit:
Bližší info o GPT a možném řešení pro Win XP 32b - Paragon GPT Loader >>zde<<.
- Přílohy
-
GPT Disk – jak odstranit diskový oddíl GPT aneb převod na MBR.pdf- (111.75 KiB) Staženo 72 x
PixelOrgy píše:A v podstate jo, ignorovani novych technologii zavani amaterstinou...
Nebo doma pouzivate petrolejky? Vsak na malou mistnost taky staci
Jistě, ale je to stejné jako že soused prodal oktávku a kupuje si superhondu, aby jezdil dvě ulice do zeleniny pro banány pohodlněji.
Porovnávání ignorování nové technologie pro více jak 2 TB s tím, že si ji někdo nechce dávat na svá stará wokna, s amatérštinou, tak je je fakt amatérismus. Profesionál se napřed zeptá, jestli chce dotyčný narvat na 500 GB GPT nebo MBR a případně mu to vysvětlí a ne, že mu to vnutí za každou cenu, protože je to nová technologie.
Možná si to ale někdo plete s tím, že si OSVČ zámečník nebo paní doma na internet přeje nový počítač s W10 atd., a proto tam chce mít i 4-6 TB HDD, s kterým stejně neví co bude dělat, ale je to moderní technologie, o které ale neví to, že za 5 let bude zase stará.
Já každému tvrdím to, že je lepší rvát filmy, fotky a podobné blbosti na externí disk a ať má raději dva než jeden. Ale někdo má za modernější to, že bude mít po zásahu "zvenčí" jen jeden velký disk ať to stojí za to, až vše na něm pracně uložené nikam na jiný disk nedostane, protože na co by měl velký externí, když má velký uvnitř.
Ale zlepšuje se to, zima už skoro nebývá tak jako kdysi. V zimě je jaro a na jaře je zima.