Ten pravák byl jako bonus za úklid odpadků z lesa.
Už rostou...
Moderátor: Moderátoři
Ten pravák byl jako bonus za úklid odpadků z lesa.
- Přílohy
-
DSCN4073.JPG- (188.29 KiB) Staženo 55 x
-
DSCN4072.JPG- (199.23 KiB) Staženo 47 x
Pozdravuje Vás Martin
kokun píše:Ráno se chci vypravit do březin, ale moc si od toho neslibuju - stále u nás neprší.
Tak jsem po ½6. vyrazil - nakonec se úplně katastrofický scénář nekonal. Přesto je v lese velmi sucho - některé hříbky už ani nevyrostou, zaschnou maličké
Jožka Kovář (as. kovar) nosí hřiby "kováře". Martin Kozák (as. KUBO) zase nosí často "kozáky" (vč. "křemenáčů", kterým ovšem slováci říkají taky "kozák")
No - tak na mně zbývají ty ostatní:
- Přílohy
-
8.6.2016.jpg- 5 praváků (spíše 1 dubák a 4 chudáčci-praváčci, ožraní od slimáků)
10 masáků (muchomůrka růžovka)
1 kozáček březový
a hrst kuřátek (lišek) - (117.82 KiB) Staženo 65 x
Nakonec jsem prolezl ještě další část březin a tak aspoň něco (viz včerejší fotky) - kvůli fotbalům (a jiné činnosti) nemám čas to ani sem hodit.
Dnes jsem vyrazil až k večeru jen kousek za město, abych zjistil, jak se podepsala těžba dřeva i tady. Tu dlouho nic neporoste.
Tak jsem zajel o kus dál a tady je výsledek cca 50 min. hledání (viz dnešní foto - foceno v 19:50, přijel jsem po 19. hod.).
- Přílohy
-
14.6.2016.jpg- Dnešní nálezy:
3 praváci
3 kováři
8 masáků
Ještě 1 přestárlý pravák (na vyhození) - těch jsem tam našel asi 6, byly k sebrání snad před týdnem. Nechápu, jak tam mohli zůstat, když jsem tam našel odřezky, tak několik dnů staré :-(( - (130.87 KiB) Staženo 59 x
-
13.6.2016a.jpg- Dalo to:
5 praváků (ohlodaných - od slimáků)
15, či 20 masáků
větší hrst lišek - (108.08 KiB) Staženo 54 x
-
13.6.2016.jpg- Včerejší (ne)úroda
- (123.7 KiB) Staženo 49 x
- radioelectrum
https://www.novinky.cz/krimi/406523-man ... -peci.html
Český úlovek jsme zdokumentovali fotkami a zároveň jsme ho řádně zapili východoslovenským pivem Šariš!
Přátelé není nad mezinárodní kooperaci!
- Přílohy
-
DSCN4106.JPG- (229.64 KiB) Staženo 68 x
-
DSCN4110.JPG- (299.25 KiB) Staženo 58 x
Chlapi - velké gratulace (samozřejmě oběma).
Já jsem byl v lese i včera, ale za moc to nestálo:
4 x pravák
1 x kozák
1 babka
větší hrst lišek
a krabice masáků
I když v posledních dnech byla nějaká ta přeháňka, ale "místně" - třeba o 1, či 2km jinde ani kapka.
Původně jsem měl v úmyslu jet na úplně opačnou stranu, než jsem nakonec jel. Mělo to 2 důvody:
Tím prvním bylo to, že se měl asfaltovat cca 2km úsek hl. silnice, po které jsem měl do lesa jet. To by mi až tak nevadilo - ráno jsem vyjel v cca 5:20, a to cestáři měli ještě "půlnoc" a zpátky bych si klidně "na světlech" postál (anebo to /na kole/ mezi auty vykličkoval).
Ale tím druhým (hlavním) důvodem byl vítr. Už večer dobře foukalo a přestože se to na noc uklidnilo, ráno po rozednění začalo nanovo a o to víc. A les, do kterého jsem měl původně namířeno, je z velké části s pořádnými buky. Už jednou jsem v něm byl za velkého větru (někdy před 4 lety) a stalo se mně, že "začučený do země" (ostatně kde jinde hřiby hledat
Taky jsem tam chtěl jít i proto, že prý tam přes zimu taky hodně těžili, tak zjistit o kolik se zase zúžil rajon . . .
Od té doby tam radši za větru nechodím, jel jsem raději jinde (byl jsem v převážně jehličnatém lese, kde to považuji za o něco bezpečnější - i když jeden nikdy neví ... jenže tady nesprchlo hodně dlouho).