Strunový sekačky
Moderátor: Moderátoři
http://kasumex.cz/katalog/novinky/b0040 ... y-tae-tame
je hodně typů
BOBOBO píše:Tak si kup hlavu na řezané struny.
Co to je?
Jinak fotky... Je vidět hrana na vývodu pro strunu. Asi ji zkusím aspoň zašábrovat.
Ty zářezy na přidržení struny tam sice jsou, ale netuším k čemu. Pokud se cívka zamáčkne do bubnu, tak je mezera mezi čelem a bubnem cca 0,5 mm. Takže struna do děr v bubnu se musí cpát při částečně povytažený cívce peanem nebo pinzetou. Občas se vysmekne a to je pak slov.
- Přílohy
-
strun2.jpg- (93.91 KiB) Staženo 77 x
-
strun1.jpg- (109.42 KiB) Staženo 80 x
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Já psal o tom, že v každém slušném zařízení ty nýtky jsou. Co já vím, jestli neexistují nějaké krámy, které tam mají jen díru v plastu? Narozdíl od tebe jsem ještě celý svět neprochodil, všechno neviděl, klíče mám jen od bytu a od baráku...
A ještě bych taky poprosil ty řezaný struny.
A sám vidíš, že to, co tam Jirka má, není žádná hitparáda.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Tímto opatřením se mi násobně prodloužila životnost jedné náplně struny (cívky si namotávám sám). Bez té blokace při náhodném a nechtěném přitlačení hříbku na zem se struna zbytečně povysune a konec se odsekne, i když má ještě dobrou délku. Při vyndávání cívky je nutno u některých mechanizmů šroub vyšroubovat, protože šroub brání stlačení pružných pacek, které drží mechanizmus cívky v rotující hlavě.
Ještě dodám, že pokud měl hříbek příliš tenkou stěnu na svém vrcholu, vložil jsem dovnitř hříbku mezi dno vrcholu a pružinu plocháček cca 2 mm silný s tím závitem M6 v ose hříbku.
Takže bych z toho nedělal takovou vědu, umí to každej trouba - aspoň u nás na zahrádce.