Lze zakázat stahování obrázků u Firefox
Moderátor: Moderátoři
https://support.mozilla.org/cs/kb/jak-f ... azovani-sp
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Ukonči všechny programy, spusť příkazovej řádek a v něm spusť příkaz netstat. Pak spusť ten Firefox. Netstat vypíše všechny spojení, z toho by mělo být vidět kam se připojuješ. Pak jde případně v hosts ta adresa zaloopovat. Netstat spustit až po Firefoxu, blbě jsem to napsal.
dobrman píše:zkus mrknout na tohle:
https://support.mozilla.org/cs/kb/jak-f ... azovani-sp
Tak jsem si konečně doma přečetl ten odkaz. Je toho "šíleně moc", co může způsobovat to nechtěné stahování. Zkusím postupně vypínat funkce, jak je to doporučováno v tvém odkazu. Mohu si udělat čas, až zase budu na chatě. Ten postup "pokus / nevyšlo" mi sežere podstatnou část FUP než odhalím tímto postupem, co se stahuje.
V citaci rady forbiddena přiložím výpis příkazu "netstat". Třeba se dá z adres vyčíst přímo, com mám zablokovat v "hosts" souboru nebo dle odkazu kolegy dobrman.
forbidden píše:......Ukonči všechny programy, spusť příkazovej řádek a v něm spusť příkaz netstat. Pak spusť ten Firefox. Netstat vypíše všechny spojení, z toho by mělo být vidět kam se připojuješ. Pak jde případně v hosts ta adresa zaloopovat. Netstat spustit až po Firefoxu, blbě jsem to napsal.
V příloze je výpis příkazu "netstat". Výpis jsem chytal jako jpg soubor kopie okna na monitoru, protože se výpis vždy po krátkém zobrazení ztratí (nenašel jsem, že by se někam uložil).
Ve výpise jsem smazal čtyřmístná čísla u adres mého PC z obavy, aby se moje adresa nedala nějak zneužít.
Dá se z těch "cizích adres" nějak vyčíst co bych měl zablokovat v hosts nebo v postupech od dobrmana?
- Přílohy
-
Stahování Firefox.jpg- (108 KiB) Staženo 75 x
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Výpis se neztratí, když ho spustíš v okně. Nejdřív spusť cmd, jak jsem psal.
Zkus to ještě jednou, ale měj spuštěnej jen Firefox a v něm pouze prázdnou stránku. Pak dej ten netstat.
forbidden píše:....Toto všechno naskočí jen po spuštění Firefoxu?
Výpis se neztratí, když ho spustíš v okně. Nejdřív spusť cmd, jak jsem psal. .....
To všechno naskočí 100% po spuštění Firefoxu. Vidím to graficky i číselně v okně WebWalkManeger od T-mobile - zobrazení detailů. Před spuštěním Firefoxu neprobíhá žádné stahování ani odesílání dat. Po spuštění Firefoxu se červeně ihned zobrazí graf aktuální rychlosti stahování. Když Firefox ukončím, je na síti klid, 0 bit za sec.
- Firefox spouštím s prázdnou stránkou, tam se nic nenačítá.
- Na breberku to nevypadá, ale spustím znovu úplný test AVG, asi měsíc jsem PC netestoval.
- Ten příkaz netstat pouštím z příkazového řádku ihned po spuštění Firefoxu. Zobrazí se okno jak je na obrázku, ale za chvíli zmizí. To okno zachytím pomoci FastStone Capture. Nerozumím tomu "Výpis se neztratí, když ho spustíš v okně".
- Za ty toolbary Amazonu, Goglu nebo Hotmailu neručím. PC na chatě mám starší s legálními XP vyřazené v nějaké firmě, sehnal mi to syn. Zkusím prohledat nainstalované programy, zda tam není něco podezřelého z uvedeného z minula a s radostí to odinstaluji.
Jinak se omlouvám, budu problém řešit dle Vašich rad "dávkově", tj. s časovými prodlevami než se vždy dostanu na chatu k nějakému testu. Pokud nepoužiji Firefox, celkem mi na chatě funguje internet "za babku" k spokojenosti dle mých potřeb a nároků.
Mně stránka http://www.koutas.cz/geospy/ ukazuje, že ta IP adresa leží v Austrálii, stát Victoria, město Melbourne, předměstí Box Hill, kousek západně od objektu "Box Hill Town Hall" mezi Whitehorse Road a Bank Street ...forbidden píše:... Moc se mi nezdá ta adresa 192.232.139.13 ta vede kamsi do Mexika. ....
A kutilmile - nelituju tě
Šlo by to tak, než postupně vymažu nějaké ty možné "toolbary", třeba dočasně přes soubor hosts, např:
127.0.0.1 192.232.139.13
127.0.0.1 91.190.217.50
127.0.0.1 bay407-m.hotmail.com
127.0.0.1 fra16s07-in ........
atd.?
Je potřeba v tom případě uvádět do hosts souboru i text za dvojtečkou v adrese?