Stabilizátory napětí.
Moderátor: Moderátoři
-
KO2
Stabilizátory napětí.
Otázka je mířena na stabilizátory typu 78xx, 79xx, případně i další, jak uznáte za vhodné.
Rád bych, zdali by byl někdo schopen vysvětlit, jak se tyto součástky používají, případně jak se vybírá dle jakých kritérií, a co vše je potřeba, hodně se tu řešilo zapojení v autě, tak bychom mohli vzít tento příklad, kdyby někdo mohl popsat, co všechno je potřeba aby to fungovalo, jak to zapojit, a proč je třeba nutný to či ono (třeba proč tento kondenzátor a né jiný, zdali je nutné něco vypočítávat jako u rezistoru, etc...). V elektrotechnice jsem amatér a znalosti mám pouze základní. Ale elektrotechnika mě dost zajímá, předem děkuji případným přispěvatelům.
Jestli to s bastlením myslíš vážně skus si ještě jednou přečíst podmínky registrace - někde jsi udělal chybu.
Jo, a admini jsou také fandové bastlení a vše tady řídí ve svém volném čase, tak bych větu,, ale jelikož se stále nejde zaregistrovat, tak to napíšu sem, a žádám adminy, změnil například na prosím,nebo podobnou, no nic ve zlém
-
KO2
Děkuji jinak za rady, na ty knihy se podívám a prostuduji, jinak mě šlo primárně o ty stabilizátory stačil by ten příklad zapojení v tom autě, a proč to tak je, co se musí u toho využít etc..., případně si můžete vymyslet vlastní zapojení s kterým máte zkušenost, a použili jste tam ty stabilizátory, jinak něco si pamatuji ze školy, ale od střední jsem neměl žádný předmět kde by se toto téma probíralo.
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Jo, je to trošku jinak formulovaný totéž, ale některý věci jsou tam vysvětlený přístupnějším způsobem. Myslím že když si pročteš oboje, pochopíš i to, co bys po přečtení jen jednoho potřeboval dovysvětlit.
Nechci být hnidopich
Z toho co si tak nějak ze školy pamatuji, byť to je relativně před chvílí
Soubory vytvořené ve Wordu 3.0 - 4.0 už dlouho nelze ani korektně otevřít, ukládat už nejde ani ve formátu Wordu 97 - 2003, když máte Office 2007. Tedy jde, ale ne tyto znaky z jiných abeced.
Čili je to chyba kódování a sad znaků.
A tobě nezbude, než to rozeznat a číst náhradní znaky správně, když už vidíš, že tam nepatří.