Sharp WQ-T202, vstup pro MP3

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mi-ro

#16 Příspěvek od mi-ro »

Ale teď si nejsem jistej, zda ti později narození pochopili. Prostě v dobách dávno minulých byli takoví, co nahrávali na kazety programy z rádií s AM modulací, neboli ze SV nebo DV. A protože pro mazání starého záznamu kazety a zároveň pro střídavou předmagnetizaci (nutné přivádět na nahrávací hlavu i s užitečným signálem) byl v magnetofonu oscilátor cca 50-70kHz. No a jeho násobky dokázaly při přijmu AM modulace zanášet nepříjemné pískání-kňourání. Stačilo nepatrné posunutí kmitočtu tohoto oscilátoru tímto přepínačem a rušení se eliminovalo (nebo je více zesílilo). Jjo, kde jsou ty časy.
..to bude jen ňákej odpůrek
elektrosvit

#17 Příspěvek od elektrosvit »

Na zmiňovaný radiomagnetofon si pamatuji z dětství. V té době už fungovalo pouze rádio, kazeťák ani ťuk. :) Z vyprávění rodičů si pamatuji, že moc spolehlivý nebyl a ,,žral" kazety. Pak jej někdo vyhodil, zbyla po něm jen modrá krabice, časem ale i ta zmizela. Když jsem začal se sbíráním, nikde jsem na něj nenarazil. Asi moc rozšířený nebyl. Teď máme v kuchyni KM320, ale to je už jiná pohádka :wink: .

A k těm BEAT přepínačům: U starších Tesel, třeba na radiomagnetofonu Kompas, ale asi i na jiných je vzadu takové šoupátko, kterým se posouvá jadérko v cívečce a tím se mění kmitočet mazacího oscilátoru. Zkoušel jsem to a doopravdy při záznamu z AM rozhlasu lze ty zázněje eliminovat :wink: .
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“