Polyfuzní svářečka

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
p32

Polyfuzní svářečka

#1 Příspěvek od p32 »

Máte s nimi nějakou zkušenost? Jsou takové i jiné, takže by mě zajímaly jejich výhody a nevýhody.
dj_rizek

#2 Příspěvek od dj_rizek »

Měl jsem tu čest pracovat jak se značkovejma,tak i s nejlevnějšíma krámama muj verdikt všechno to svařuje,jen jde o zvyk.
Líp se mi dělalo se svářečkou s elektronickou regulací kde se nastavila teplota na danej pruměr u malejch to zbytečně neškvařilo a zas u velkejch to netrvalo dlouho.

Rozdíl jsem poznal na svařovacích nástavcích u těch levnejch byla horší povrchová uprava a zustaval na nich plast (super smrádek).
dred

#3 Příspěvek od dred »

záleží na tom či to chceš na občasné ,alebo denné - profesionálne použitie.
Ja som si pred rokmi kúpil len takú obyčajnú za 50€ a v pohode som s ňou zvládol niekoľko prerábok kúpeľní,kuchýň.Chce to trochu cviku a vyskúšať si čas ohrevu a čas chladnutia spojov.
Pri tých komfortnejších za vyššiu cenu ponúkajú zabudované časovače - pípaky na dobu ohrevu a chladnutia, kvalitnejšie stabilizátory teploty,sú ľahšie,menšie...
Najdôležitejšia je však asi povrchová teflonová úprava nadstavcov,ale ani pri tejto lacnej to nebolo také kritické, a najpoužívanejšie priemery 1/2" 3/4" neni problém kúpiť samostatne kvalitnejšie.http://www.eshopnaradie.sk/polyfuzne-zv ... pol-2660w/
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Jak píše dred , od toho , jak je nataveno mám oči . S ničím při práci nekroutím . Jo a dělal jsem s obojíma , s "lepší" v práci , šrot mám doma na mé činění . Koupil jsem starší asi za tři kila .
sr71

#5 Příspěvek od sr71 »

co vlastně znamená to slovo "polyfůzní" ?
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

p32

#7 Příspěvek od p32 »

Jde o občasné používání a o průměry 20 a 25 mm. Z toho automaticky vychází jako vhodné s tyčkou na ty nádstavce než s tou plochou. Asi levnější s ručním nastavením teploty oproti "elektronickému" nastavování bude stačit. Jak už píše Bobobo, tak oko vidí. :wink:
mtajovsky

#8 Příspěvek od mtajovsky »

Mám tu na obrázku. Co oceňuji (kromě výkonu 1500W, ale to není tak důležité) je možnost jejího uchycení nasunutím na čtvercový jekl. Když jsem tuhle dělal takový kombinovaný díl se dvěma ventily, spojkou a několika koleny, tak jsem si do svěráku upnul jekl a na ten svářečku nasadil. Osobně mi nejvíc překáží ta věc, že při stahování nahřátých dílů je síla pro vytažení trubky větší než síla ke stažení kolínka(například). Pokud nemáte někoho na podržení, zápasíte s tancující horkou svářečkou.
Přílohy
sv.jpg
(36.92 KiB) Staženo 126 x
frantajetel11

#9 Příspěvek od frantajetel11 »

Já mám tu samou z Aukra už asi pět let. Svařil jsem s ní komplet vodu v celym baráku. Dobrý je pokud děláš s více průměrama najednou, tak si tam našroubuješ oba. To vytahování trubky/kolena řeším tak (pokud to jde), že svářečka je ve stojánku a je přišlápnutá nohou :lol:
p32

#10 Příspěvek od p32 »

No, já budu teď mít půjčenou, s kterou jsem dělal už před asi osmi lety. Jde jen o to, jak se práce daří. A tomu, co na manuální práci nemá buňky, tak nepomůže svářečka ani pozlacená. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“