Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 3

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
rnbw

#61 Příspěvek od rnbw »

Nad 18650 som rozmyslal (mal som ich plno z vadnych notebookovych baterii), ale nakoniec som to nechal tak. Musela by sa vymenit ziarovka a este kupit nabijacka.
dobrman

#62 Příspěvek od dobrman »

nabíječka je to nejmenší

jen modul a tady nabíječka i jako powerbank
ty moduly mám, je to fajn, výměnou jednoho rezistoru si nastavíš i nižší nabíjecí proud (def. je 1A)
tiktak1953

#63 Příspěvek od tiktak1953 »

rnbw píše:A zachranili ste z toho aspon nieco? Napriek tomu, ze to vyzera ako skladka odpadu, vyzeraju byt niektore veci v celkom dobrom stave.

Tie hodiny idu presne na chlp!!!Dvakrat za den akurat.
EKKAR

#64 Příspěvek od EKKAR »

radioelectrum píše:Fotky jen pro velmi silné povahy.

takhle dopadla jedna pozůstalost po radioopraváři a sběrateli radiotechniky.
Bohužel jsme tam dojeli až po "mědilovcích" a přehrabávačích.

když jsem je poslal kamarádovi tak mi na mail odpověděl
Sic transit gloria mundi...
Až mě jednou z mojí starý trefí šlak, dopadne můj kutloch úplně stejně ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hydrawerk

#65 Příspěvek od Hydrawerk »

Houby, nutno předem domluvit dědice z řad příbuzenstva.
EKKAR

#66 Příspěvek od EKKAR »

Příbuzenstvo nebrat - vím, jak dopadla pozůstalost po Jardovi Jandlovi (R.I.P.) - zde "zajemce". Namísto toho, aby se věci zbylý po zemřelým za nějakej slušnej peníz prodaly bastlířskýmu národu, pozůstalej dědic se na ně posadil jako kvočna a že prej se tím bude zabejvat sám. Jak to učuní, když se do svejch skoro 30 roků o elektriku nezajímal, to netuším - ale čuchám za tím spíš snahu "protáhnout" ty věci Aukrem a "vytřískat" z toho co nejvíc ... Nakonec to stejně vyhází, protože ho potenciální znalí zájemci za jeho požadavky vyfakujou - a nikdo jinej o to nebude mít zájem ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
radioelectrum

#67 Příspěvek od radioelectrum »

Vnuk zesnulého (dědic) který o radiotechnice vůbec nic nevěděl se o dědečkově smrti dozvěděl právě od jeho kamaráda co spolu "bastlili" a nejevil zájem to dotyčnému nabídnout. A ten se na pozůstalost dostal až nyní kdy se řeší nemovitost a již není defacto co zachraňovat. I nemovitost chátrala když nikdo nedal na střechu pár chybějících tašek. Nebudu to dál rozpitvávat. Dal jsem to sem že i takhle to může skončit...
fredis

#68 Příspěvek od fredis »

Nebo je to následovník co ho zajímá něco jiného. Až to budou likvidovat po mě, tak se budu v hrobě obracet a chodit je strašit. :lol:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
TAKJAN

#69 Příspěvek od TAKJAN »

Po mně to převezme syn, kutí tam normálně (a vycepoval jsem ho dávat věci na místo, to jo), ale on jen opravuje. A v sobotu pojedu do SD:-)) A našel jsem při úklidu 2 piksly origoš suříkový barvy, na povrchu je ředidlo, jsem zvědavej, jestli to půjde rozmíchat. A dvě litrové piksly nitrolaku, ten je jak nový, taky tak 25 let. A epoxiďák, ale ten by asi nevytvrdnul.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Habesan »

V Plzni na rohu Hřímalého Havířská stojí pračka.
Možná by se někomu hodila na díly.
Případně bych si vzal tlumiče.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Hydrawerk

#71 Příspěvek od Hydrawerk »

radioelectrum

#72 Příspěvek od radioelectrum »

takových šílenců je opravdu málo. Toho bych se nebál. Většina sběratelů sbírá v rozumných mezích , když nebudu počítak pár opravdových šílenců. Já doma nemám žádné chemikálie (nepočítám-li barvy a laky) ani radioaktivní pojistky.
Na druhou stranu dobudoucna kdy se bude vše zpřísňovat mi evropshá únie může zabavit i suché články s tím že jsou neekologické nebo mne obvinit z přechovávání jedovalého vákua v obrazovkách. Co kdyby se nějaká rozbila a vákuum zamořilo okolí...
Celeron

#73 Příspěvek od Celeron »

TAKJAN píše: A epoxiďák, ale ten by asi nevytvrdnul.

Nedávno jsem zkoušel zda bude fungovat epoxydová barva z roku 1984. Pokud koupíš správný nový tužidlo k ní jako já, tak vytvrdne úplně stejně jako za mlada. Ze stejný doby Epoxy 110 BG15 a tužidlo P1 funguje naprosto bez problémů. To samý Epoxy E15, Epoxy 1505. Epoxy 1200 na lepení jsem taky kupoval 10 kg naposled za bolševika a lepím z něj dodnes.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
starecd

#74 Příspěvek od starecd »

Přesně tak, pryskyřice vydrží a tvrdidlo se možná dá sehnat. Já mám lepox taky několik let a úplně bez problémů. Na malé lepení úplně v pohodě.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Habesan »

Chemická látka je taky voda.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“