Samsung LE32A336, zdroj BN44-00213
Moderátor: Moderátoři
Samsung LE32A336, zdroj BN44-00213
už delší bojuji s touto TV. Původně odešly na zdroji tyto věci:
ICB801S, CP803, QM801, QM802 a RM810. Vše jsem vyměnil + později jsem vyměnil ještě všechny keramické kondenzátory zalepené lepidlem. Tím jsem se dostal do stavu, kdy zdroj ICB801S pulsuje (vypíná se), před každým vypnutím na osciloskopu pozoruji drobné zašumění. Napětí je správné - 5,2V. Pokud okolí tohoto IC zahřeji, zdroj se normálně rozjede a zapne se i celá TV. Ze zoufalství jsem tedy vyměnil všechny elektrolyty a diody okolo (především u FB vstupu) + diodu a kondenzátor ve snubberu - DB801 a CB801. Bohužel ani to nepomohlo, už si nevím rady. Jen tak ze cviku jsem ještě vyměnil nafouknuté kondenzátory CM852, CM856, CM861, CM858. Nemáte někdo nějaký nápad? Schéma ke zdroji přikládám.
- Přílohy
-
samsung_bn44-00213a.zip- (137.4 KiB) Staženo 738 x
V tom schématu jsou CM ne? Nebo že bych se ukoukl
- Přílohy
-
prubeh.png- (7.86 KiB) Staženo 255 x
Takhle po různu jsem to ohřívat zkoušel, ale zdá se mi, že rozvod tepla po desce je tak efektivní, že se mi to nedaří lokalizovat správně a to jsem na horkovzduchu jel i s velice malým prouděním a teplotou, zkusím se tomu ještě jednou pověnovat, protože je pravda, že od té doby už jsem vyměnil ledacos.
všechny součástky jak píšeš jsou nové .... tak nevím :/
Peterseal:
zkoušel jsem hledat pomocí tepla a došel jsem k následujícímu. Když ohřeju pájkou nohu GND od STR-A6159 zdroj se krásně rozjede. Studený spoj tam opravdu není, zkoušel jsem i jiné STR-A6159 (také nové). Zajímavé ale je, že když nohu GND vůbec nezapojím, TV funguje celá přesně jak má, ale vůbec nechápu proč? Že by si začal brát zem z OCP pinu? Je to divné, ale funguje to tak už několik hodin a měření osciloskopem na napětích je stabilní a správné.
p.s. Také chci upozornit na "zvyk", nahrazovat elyty kapacitami většími, než originál. Nemusí to vždy znamenat: čím větší, tím lepší.