Oprava QSC PL340
Moderátor: Moderátoři
Oprava QSC PL340
V PL340 se mi prorazil v konci pár Toshib 2sc5200/1943, odnesl to zdroj, atd... Vše mám již rozchozené. Ještě než to začnu skládat, mám na Vás několik dotazů:
1: V hlavě mi pochoduje myšlenka vyměnit ty Toshiby za něco s lepším SOA, abych snížil pravděpodobnost další "havárie". Po prolezení sortimentu u Mousera mě vcelku zaujaly MJL3281/1302. Mají ovšem rozdílné kapacity, myslíte, že to nebude mít vliv na stabilitu zesilovače? Nebo se na to mám vykašlat a objednat např. z aldaxu pár originálů 5200/1943 a neřešit to?
2: Jakou použít pastu pod tranzistory? Běžně používám slabou vrstvičku obyčejné pasty EXTRÉM z GME. Nestálo by za to použít něco kvalitnějšího? Co používáte vy? Se silikonovou vazelínou se mi moc laborovat nechce....
3: Izolační podložka pod IGBT: Původně tam byla průhledná podložka(nejspíš slídová??) napatlaná z obou stran bílou teplovodivou pastou. Bohužel jsem jí někam zahrabal a nemohu jí najít...
Co by bylo podle vás vhodné jako náhrada? Koukám, že v Ecomu mají za vcelku slušné prachy Kerathermovou pásku a i vcelku slušnou pastu(už za horší prachy...). http://www.ecom.cz/product_list/ostatni ... materialy/
Děkuji za rady!
Díky za odpověď