RPi2 + Android

Raspberry, Arduino, Mini-PC a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Standa99

RPi2 + Android

#1 Příspěvek od Standa99 »

Nemáte někdo otestováno, jak ovládat z linuxu androidí telefon po kabelu, hlavně potřebuju zapnout USB tethering? Našel jsem něco přes "Adb Shell", ale to je vnoření do další konzole a stejně mi to na Androidu 6.0.1 nefungovalo.
Na dovolenou mám RPi2 připravené jakou router, kde mi LTE z telefonu bude routovat na WiFi USB, protože má lepší anténu (pendrek) než má telefon. Vše mi funguje, akorát tahle vychytávka by mi bodla k úplnému automatickému spuštění.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
frpr666

#2 Příspěvek od frpr666 »

Přiznám se, že nerozumím otázce.
USB tethering znamená, že telefon je připojený k internetu a umožňuje připojenému zařízení přístup na internet. Zařízení je připojené pomocí kabelu USB. Je to tak? Je otázka o tomto?
Tethering is a solid way to provide Internet access to another gizmo, such as a laptop or a desktop computer.

Zdroj:http://www.dummies.com/how-to/content/how-to-tether-an-internet-connection-with-an-andro.html
MetalGod

#3 Příspěvek od MetalGod »

USB tethering jde aktivovat v nastavení telefónu, ALE on to chce zautomatizovat a při připojení k r<|> ho automaticky aktivovat příkazem poslaným pomocí ADB.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Standa99

#4 Příspěvek od Standa99 »

Přesně tak jak píše MetalGod, ono se dá něco najít, ale to mi nefachčí (root mám).
Google u novějších verzí toho vždy dost překope.

Edit: Ještě by byla možnost nějaké aplikace v telefonu, která by po připojení kabelu spustila USB tethering. Jenže spíše bych potřeboval nascriptovat určitou posloupnost těch příkazů, což je ideální z konzole, protože prvně potřebuju nahodit wlan0 interface, na něm hostapd a následně isc-dhcp-server (automatické spuštění těhle služeb jsem musel zakázat). Po spuštění USB tetheringu (interface usb0) teprve nahazuju maškarádu a vzájemný forwarding mezi wlan0 <-> usb0.
.
..
...
Standa99

#5 Příspěvek od Standa99 »

Co čtu, tak by ty příkazy měli fungovat i na Marshmallow verzi, ale u mě ne.
Po zapnutí USB tetheringu se vytvoří interface rndis0, ale ve vypnutém stavu nejde nahodit.

Kód: Vybrat vše

root@shamu:/ # ip link set rndis0 up
ip link set rndis0 up
Cannot find device "rndis0"

Po zapnutí USB tetheringu:
root@shamu:/ # ip link
ip link
.....
.....
38: rndis0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UP mode DEFAULT qlen 1000
    link/ether ca:90:b2:81:80:c6 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff

A v nahozeném stavu nejde shodit, takže tudy cesta nevede.
.
..
...
Odpovědět

Zpět na „Miniaturní počítače (Arduino, Raspberry a další)“