RPi2 + Android
Moderátor: Moderátoři
RPi2 + Android
Na dovolenou mám RPi2 připravené jakou router, kde mi LTE z telefonu bude routovat na WiFi USB, protože má lepší anténu (pendrek) než má telefon. Vše mi funguje, akorát tahle vychytávka by mi bodla k úplnému automatickému spuštění.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
USB tethering znamená, že telefon je připojený k internetu a umožňuje připojenému zařízení přístup na internet. Zařízení je připojené pomocí kabelu USB. Je to tak? Je otázka o tomto?
Tethering is a solid way to provide Internet access to another gizmo, such as a laptop or a desktop computer.
Zdroj:http://www.dummies.com/how-to/content/how-to-tether-an-internet-connection-with-an-andro.html
Google u novějších verzí toho vždy dost překope.
Edit: Ještě by byla možnost nějaké aplikace v telefonu, která by po připojení kabelu spustila USB tethering. Jenže spíše bych potřeboval nascriptovat určitou posloupnost těch příkazů, což je ideální z konzole, protože prvně potřebuju nahodit wlan0 interface, na něm hostapd a následně isc-dhcp-server (automatické spuštění těhle služeb jsem musel zakázat). Po spuštění USB tetheringu (interface usb0) teprve nahazuju maškarádu a vzájemný forwarding mezi wlan0 <-> usb0.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Po zapnutí USB tetheringu se vytvoří interface rndis0, ale ve vypnutém stavu nejde nahodit.
Kód: Vybrat vše
root@shamu:/ # ip link set rndis0 up
ip link set rndis0 up
Cannot find device "rndis0"
Po zapnutí USB tetheringu:
root@shamu:/ # ip link
ip link
.....
.....
38: rndis0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UP mode DEFAULT qlen 1000
link/ether ca:90:b2:81:80:c6 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
A v nahozeném stavu nejde shodit, takže tudy cesta nevede.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA