Ponorný ohřívač vody

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
konosuke

#46 Příspěvek od konosuke »

co ?! varná spirála kilowattka ? wow !
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
serviceman

#47 Příspěvek od serviceman »

300W, NDR
Přílohy
300W NDR.jpg
(106.91 KiB) Staženo 94 x
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
starecd

#48 Příspěvek od starecd »

konosuke:nevím, co je lepší, jestli Čína nebo Polsko. Podle elektrikáře u nás jsou na tom už Poláci mnohem hůř. Mám ohříváček made in Taiwan 500W/220-240V, použitý snad jednou a ani nevím, kdy a kde jsem ho koupil. Pouze cena propiskou 125Kč. :D
pajap

#49 Příspěvek od pajap »

Ta 1 kW hřála pěkně rychle, používal jsem jí kdysi v práci, když jsme ještě neměli erární rychlovrnou konvici.
Teď už jen leží několik let ve skříni...
Zdraví Pája...
sis2

#50 Příspěvek od sis2 »

Ještě v minulém století jsem měl na vojně asi 450W ponorný vařič - paralelně dva odpory 220 ohm/6W (Tesla samozřejmě) na metru flexo šňůry od televizoru.
S porcelánovým hrnkem to byla bezpečná souprava na přípravu kafe, která fungovala celou vojnu. Vzalo to sice 1/2 výkonu elektrocentrály od R4AT, ale to během minuty, než bylo kafe hotový obvykle nevadilo... :)
Celeron

#51 Příspěvek od Celeron »

Doplň prosím, červený cihláky odpory, nebo s černou sklovinou? :)
U nás se v početce za bolševika vařilo jinak. Na sále byl zvlhčovač Hyros-Denco. V něm 2 plastový vařáky, trojfáz přes nerezový elektrody přímo do vody. Automatika tam neustále dopouštěla vodu a občas vypustila starou aby se nedělal vodní kámen. Tak jsme do jedný nádoby zamontovali takovej malej ventilek co byl na mosaznejch 1-2" vodovodních ventilech na vypouštění proti zamrznutí. Horká voda byla neustále k dispozici. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
sis2

#52 Příspěvek od sis2 »

Doplňuji: černé - smalt či co byla ta glazura... kupodivu to značné přetěžování bez problémů snášely a ten smalt ani nepopraskal.
konosuke

#53 Příspěvek od konosuke »

za devadesát pět korun není drahý ! bazmek nový nepoužitý odběr doma nebo zašlu PPL, bude to nejspíš rusák neboť na štítku uvedeno 220B příkon žádnej leda změřit avometem ss odpor a vypočítat
Přílohy
ohrivac.JPG
(58.58 KiB) Staženo 109 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
volente

#54 Příspěvek od volente »

Ano pánové,
kurvítka jsou všude. Našel jsem vyhozenou zánovní harkovzdušnou pistoli z Lídlu.
Nevratná tepelná pojistka v háji. Vzhledem k tomu že byl nasazen difuzer jsem usoudil že ji někdo utavil dlouhým chodem s malým průtokem vzduchu. Pojistku jsem vyřadil a na moje občasné smrštění bužírek bude sloužit ještě dlouho. Našel jsem ji u autodílny, někdo asi rovnal nějaký plastový nárazník a přehnal to. Měla odřízlou šňůru, tak jsem připojil novou, ale ne 2x cosi, ale 3x1 a zem jsem připojil pod kovovou hubici.
rnbw

#55 Příspěvek od rnbw »

Teraz uz len davat pozor, aby si nevyhorel.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“