Nefunkční tisk z PC na USB tiskárně připojené k jinému PC
Moderátor: Moderátoři
Nefunkční tisk z PC na USB tiskárně připojené k jinému PC
Můžete mi, prosím, někdo napsat co je třeba udělat aby to jelo?
Díky za ochotu.
Protože při nastavování sdílení tiskáren se objevuje poznámka že v případě rozdílných Windows se doporučuje nainstalovat i drivery pro ty jiné verze oken, odinstaloval jsem tiskárnu a nainstaloval znovu, tentokrát se zaškrtnutím všech driverů. Opět stejné chování.
Jsem hardwerář (navíc letitý) a ne ajťák a tak mne už napadá jen jestli by nepomohlo nainstalovat tu tiskárnu na oba počítače.
Jinak samozřejmě budu vděčný za jakoukoliv radu.
Zkus na W10 tiskarnu pridat znovu - Tiskarny > pridat novou > lokalni > novy port a sem zadat UNC cestu ve tvaru \\<adresa pc>\<nazev sdilene tiskarny>
Melo by to vyhodit dialog pro zadani uzivatele/hesla.
Neber me doslovne, spis orientacne, windows uz jsem nevidel skoro rok, pisu po pameti
Ale hlavne: ta PIXMA iP7250 ma WiFi modul - pokud mas doma internet resenej pomoci WiFi, tak to proste pripoj k ni, a nemusi ti pak bezet druhy pc kvuli tisku...
- pořídil jsem sice požadované screenshoty, ale usoudil jsem že v nich nic zajímavého není . vše se zdálo OK,
- tak jsem přešel na to přidání nové tiskárny. Sice jsem to zkoušel už dříve, ale W10 dlouho hledaly a oznámily že žádnou tiskárnu nelze najít. Tak jsem to na základě Vaší rady spustil znovu. Výsledek sice stejný, ale už jsem se nedal odradit a klepnul na ten drobný text pod rámečkem pro hledání. A ejhle, objevilo se to potřebné okno pro ruční zadání. A když se po krátkých pokusech objevilo přihlášení k tomu PC s Vistama, šlo to už dosti jasně dál.
Zřejmě si W10 potřebovaly z VISTY k sobě stáhnout jeden z driverů aby mohly zpracovat tiskovou úlohu.
Protože potřebuju často tisknout inkoustovkou z PC s W10, bylo by logičtější zapojit tiskárnu tam, ale z prostorových důvodů mám u W10 malou laserovou tiskárnu Xerox a velmi slušný skener Canon CanoScan 8800F a tak větší z tiskáren šla k ženě na její stůl. Já tam totiž mám na stole ještě laboratorní zdroj, osciloskop a pájecí stanici.
No a pokud se toho tisku přes Wi-Fi týká, původně jsem to tak zamýšlel a když jsem tiskárnu instaloval, tak spojení přes Wi-Fi se nepodařilo. Asi to bylo tím, že mám u modemu s routerem nastavenou filtraci na MAC adresu a jednak se mi s tím nechtělo hrát, jednak jsem si uvědomil že při častých návštěvách početné rodiny bych tím dal všem přístup k tiskárně z jejich mobilů, což by jistě vnuci měli radost, já jsem to však zavrhl.
Takže moc děkuju za pomoc.
To jenom na vysvětlení že netoužím po módním trendu. s Wi-Fi na všechno.
A ještě jednou díky za nakopnutí abych se nedal microsoftíma hláškama odradit.