El. rozvody v chatové oblasti.
Moderátor: Moderátoři
El. rozvody v chatové oblasti.
A teď moje otázka: Je normální se takto připojovat od předposlední chaty, když už jsou v domovnicové skříni 3 kabely 3x35? Logické by bylo napojit se na poslední chatu, to je ta pod mojí chatou, kde končí hlavní přípojka.
- Přílohy
-
DSCN1019.JPG- (252.36 KiB) Staženo 211 x
BOBOBO píše:Pokud jsem to dobře pochopil , tak nejsi majitelem rozvodu , ale měl by jsi mít břímě a jde vlastně jen o to , že někdo přijde na Tvůj pozemek a připojí v rozvodnici další kabel . Jde jen o to , jaké břímě máš přesně doposud . Pokud žádné , vymysli si co chceš , pokud i servis a napojení , neuděláš kromě pozice nové rýhy nic . Jinak větvení rozvodu není Tvá starost , musí mít projekt s kulatým razítkem a stejně to zapojují profi rozvoďáci , není co dodat .
Projekt máš přeci před sebou
- radioelectrum
Takže jsem toho názoru, že to není jen tak, někomu násilím nutit vedení na pozemek. Rozvod pro rekreační účely není ve veřejném zájmu. Také jsem se od nadřízeného st. úřadu dozvěděl, že po položení takového vedení by správně mělo být zřízeno věcné břemeno, protože kterýkoliv příští majitel pozemku by nemusel existenci vedení na svém pozemku bez vložení břemene akceptovat.
Co se týče vlastní topografie vašeho vedení, tak je to na starou bačkoru. My máme mezi chatami elektrické stojany (antoníčky), a veškeré připojování se děje na nich. Na vlastních pozemcích chat a jejich připojeních se de facto nemusí vůbec nic dělat.