ČT programy v SD teď skončily na frekvenci 12 525, ale nadále pokračují (jen do 31.10.!!!) na frekvenci 12 070.
Prima ZOOM (ale i řada dalších!) už ale vysílá pouze v kompresi MPEG-4, tj. musí být k jejímu příjmu nový receiver.
K příjmu všech programů ze Skylinku ti tedy postačí nový receiver (HD) a stávající karta (za 600,-Kč byla karta "výměna" - tedy ICE).
Přechod na příjem DVB-T je řešením a není.
Není vyloučeno, že po rozjetí nového DVB-T2 (do r. 2020?) bude část programů (především komerčních) rovněž zpoplatněna, tak jako je tomu u sat. příjmu - takže úspora je pouze dočasná.
Tady máš aktuální frekvence (Stav k 11.7.2016) pro naladění všech programů Skylink
sr71 píše:Chvíli jsem si s tím hrál včera u rodičů, kteří Skylink zatím mají a naladil jsem z čt programů jen čt24 takže asi čt24 zatím vysílá v SD. Co mě ale přišlo zvláštní, že na pozici, kde vždycky byla PrimaZoom je na první pohled stále tento Zoom (pozice se tak jmenuje), ale fyzicky tam běží program čt1 - to jsem moc nepochopil.
Takových programů tam máš více - prostě došlo "k přeladění" a na původní fr. je teď jiný program. Tvůj rec. byl ale naladěn pod pův. programem (i s jeho pův. názvem, který tam ovšem zůstal), takže pod pův. názvem je teď jiný program. Po novém přeladění už tam budou "správné programy se správnými názvy".
Píšeš, že to ladíš u rodičů - zvláště pro seniory jsou vhodné přístroje Skylink READY (s f-cí FastScan), které se při každé změně u SL přeladí samy