dodělávky po Hvjezdné pjechotě

Příspěvky, které svou "duchaplností" přesahují možnosti toho fóra.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
dj_rizek

#16 Příspěvek od dj_rizek »

Tak když koukám na označení invertoru napadá mě zdroj dílu eshop sema-for kde i kdysi byly takhle prasecky nafocený postupy oprav,vytrhat starý součástky a pak nabastlit univerzál.
Dělal jsem to taky THT součástky jsem odpájel a na jejich místo nalepil lepidlem novej invertor (v mém případě bohužel vadný rídící IC a v té době jsem nenakupoval na Ebay) ale tohle ja fakt prasečina :lol:
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Tieto invertory sa predavaju aj na eBay. Tiez som parkrat musel nahradit cely invertor (lebo bolo vadne nezohnatelne trafo), ale vysledok vyzeral "trochu" inak.
dj_rizek

#18 Příspěvek od dj_rizek »

Ebay,aliexpress a podobně jistě ,tohle ale dělal nějakej pitoma :lol:
Ty dodaný diody jsou super,po pravdě nevím k čemu je tam autor dal :?

Asi jsem měl nafotit toho Numarka co jsem opravoval, tam byste se pobavili luxusně tohle opravoval ještě žabař :D
radioelectrum

#19 Příspěvek od radioelectrum »

nemohu najít foto kde je na monitoru zezadu připevněná guča ozolačky a v ní invertor. ten ale není vidět. vzdáleně to připomínalo kabelovou spojku. Kdysi jsem si to vyfotil u jednoho bastlíře.(doufám že toto nečte)
dj_rizek

#20 Příspěvek od dj_rizek »

Sice to není od elektriky ale mě to pobavilo na parkovišti jednoho blízkého supermatketu.

Jak se dá použít neodymovej magnet z pevnýho disku v autě :lol:
Přílohy
Fotografie0904.jpg
(162.18 KiB) Staženo 281 x
workhard
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od workhard »

Tady kdybyste náhodou nevěděli, jak otevřít pivo banánem :)

http://www.funtube.sk/ako-otvorit-pivo- ... ontent=390
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
FERYACT

#22 Příspěvek od FERYACT »

Byl jsem už hodně dávno požádán abych se podíval na vadnou televizi.Vymontuji zadní stěnu a SKÝTÁM.Na zdroji je sokl ze žárovkou.Spálenou.Vyměnil jsem žárovku a televize se rozjela.
Kvicala_r

#23 Příspěvek od Kvicala_r »

Promítačka, nebo jedno prvních LCD, :lol:
Hill
Administrátor

#24 Příspěvek od Hill »

Jestli to byla televize citlivá na kolísání napětí na konci sítě (takový Rubín 401-1 a celá řada následujících modelů byly obzvlášť vhodnými adepty), tak tam se značně podžhavená žárovka přidávala do série se zdrojem jako stabilizátor, to bylo popsáno například v knize ABC televizního opraváře a další publikace to převzaly, většinou vylepšené o zvyšující autotrafo, aby tam šlo dát žárovku na větší napětí. Ona žárovka 24 V / 60 W zvládala kolísání napětí sítě jen do ±6 V, střední úbytek na ní byl asi 7 V. Většinou to stačilo, ale viděl jsem už i televizi se žárovkou 120 V/ 100 W a před ní zvyšující autotrafo na 265 V, tuším u černobílého Olivera nebo Oravy 132, tak přesně už to nepamatuji.
Ale správně to ubastlit, to nebylo pro žádnou hvjezdnou pjechotu.

Pak se začaly rozvodné sítě modernizovat, dimenzovat na vyšší proudy a smyčkovat do skutečné sítě, kolísání napětí se zmenšilo a žárovka jako stabilizátor napětí u televize ztratila význam.
breta1

#25 Příspěvek od breta1 »

My měli AKVAREL a bydleli jsme na konci dědiny, večer po 18-19 hodině se začal obraz zmenšovat, H rozměr i V rozměr asi na polovinu, čuměli jsme jen na takový malý čtvereček, který občas i zmizel, ale kupodivu obě synchronizace fungovaly.
Pozdě večer už bylo fajnové podívaníčko na nějaký budovatelský film.
petula
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od petula »

Před časem jsem byl povolán na opravu počítače, který se porouchal a netisknul na tiskárnu, která se prý také porouchala. V jedné místnosti měli počítač v druhé místnosti laserovou tiskárnu. Obě místnosti byly propojeny trvale otevřenými dvoukřídlovými dveřmi. Vše se zdálo být v pořádku. Počítač i tiskárna. Jak jsem běžel od počítače k tiskárně do vedlejší místnosti, všiml jsem si, že od minulé návštěvy ve stále otevřených dveřích chybí kabel. Dříve tam býval. Povídám přihlížejícímu pracovníkovi: "kde je ten kabel, co tu býval od počítače k tiskárně?" Odpověděl: "vzal jsem si ho domů, potřeboval jsem ho pro domácí počítač s tiskárnou".
danhard

#27 Příspěvek od danhard »

Zkuste to bezdrátově Marconi :lol:
konecma

#28 Příspěvek od konecma »

Zajímavě opravený LED pásek

Obrázek

zapojení kondenzátorů

Obrázek

Obrázek[/img]
Kvicala_r

#29 Příspěvek od Kvicala_r »

Ten zinkovaný plech je originál, nebo "taky vylepšení"?
konecma

#30 Příspěvek od konecma »

Ten je originál
Odpovědět

Zpět na „Hvjezdná pjechota“