Deska nevidí SATA disky - VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
Deska nevidí SATA disky - VYŘEŠENO
Nyní jsem se pokusil na jeden nainstalovat WIN7 a deska tyhle disky vůbec nevidí, v discích po zapnutí lehce cvrliká, dioda řadiče na desce stále svítí. Jeden se mi podařilo nějakým zázrakem na desce zprovoznit, WIN ale při rozdělení a formátování disku začaly protestovat a formátování nedokončily. Formátování jsem pak dokončil přes USB SATA převodník. Při zapojení přes převodník jsou disky v tiché, pracují všechny tři. Jsou vadné? Tohle teda nechápu.
A kutilmile - nelituju tě
Ten má ale nevýhodu v tom, že se kolikrát dá přepólovat, otočit. To je daň za to, že v Číně dosud nepřijali metrickej systém, ale měřej a vážej na zrnka rejže,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
xsc píše:Pokud na ležící data, tak klasika, pro OS už se SSD vyplatí.voitano píše:Ale v zoufalství jsem zvažoval , jestli jít do jednoho 240GB SSD nebo 1TB klasiku.
Tzn oboje - klidne mensi SSD na system+aplikace a klasiku 1TB na data...
SSD na data je fajn, treba u her je to prijemny zrychleni, ale pak pokud tam je neco cennyho tak 2 kusy a RAID1...
Taky tak nejak premyslim nad mensi diskovou revoluci, mam v pc uz slusnou sbirku disku, jak jsem postupne pridaval (1x120GB SSD, 2x750GB RAID0, 1x 1TB, 1x 2TB) a ted je tam 12 logickych disku
S danou konfigurací bych asi jen přeskupil data a nic nekupoval, problém může být s tím přeskupováním, když chybí místo. 2x750 Raid1 použít na důležité věci a zbytek na bordel bez zálohy. Raid10 mi na doma přijde zbytečný, vzhledem k tomu, že do 4TB cena/GB neroste, tak se ani nevyplatí.