Chodí mi e-maily z mé vlastní adresy!?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
satam

Chodí mi e-maily z mé vlastní adresy!?

#1 Příspěvek od satam »

Tak si tady čtu o problému s MAILER-DAEMON@mx1.tiscalimail.cz a napadlo mě, že i já mám problém v e-mailu.
Začaly mně chodit e-maily s nabídkou práce v angličtině. Na tom by nebylo nic zvláštního, ale ty e-maily chodí z MÉ VLASTNÍ e-mailové adresy na tu samou adresu (např. od XYZ@seznam.cz, Komu: XYZ@seznam.cz). Poslední přišel včera.
Zatím jsem změnil heslo do mailu za podstatně silnější, uvidím, zda to pomůže. Přesto by mě zajímalo jakékoli vysvětlení jak k tomuto úkazu může dojít.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Adresu odosielatela nie je problem sfalsovat.
Prochy

#3 Příspěvek od Prochy »

Zkus se podívat do hlavičky emailu, tam poznáš skutečného odesílatele.
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Navíc to není tvým mailem, ale je to "prolomený" u někoho jinýho. Určitý nejmenovaný servery dokonce přímo nabízejí možnost do řádku "from" automaticky vypisovat tu samou adresu, na kterou je mail odesílanej ... Prostě posílá to robot, kterej tvoji adresu vylomil z adresáře u někoho, komu jsi někdy v minulosti cokoliv poslal nebo u koho jsi v rámci nějaký registrace musel vyplnit svoji mailovku .
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Achab

#5 Příspěvek od Achab »

Taky mě to chodí, ale nevím co je účelem když je to pro adresáta hned podezřelé. Jedině snad to že si adresát nemůže označit vlastní adresu jako spam aby filtry na serveru neházely do spamu všechnu vlastní odeslanou poštu.
Achab

#6 Příspěvek od Achab »

Je to dost nápadná finta a vždycky je v tom podezřelý odkaz nebo příloha. Ale asi se občas někdo chytí a klikne si - jinak by to nedělali. :)
ohryzek36

#7 Příspěvek od ohryzek36 »

Zrovna mi přišlo něco podobného - mail ode mně ke mně (což občas dělám - je to nejjednodušší úložna na přetáhnutí souboru z jednoho PC do druhého) s nějakou nabídkou práce, či co.

Hned v prvním řádku hlavičky bylo "Received: from 179.180.228.85.dynamic.adsl.gvt.net.br (179.180.228.85.dynamic.adsl.gvt.net.br [179.180.228.85])" - takže jsem buď včera byl v brazílii (a nepamatuju si to), nebo je to nějaký podvod :D .
Achab

#8 Příspěvek od Achab »

Na prvním řádku bude poslední adresa přes kterou to šlo, odesílatel by měl být za prvním "Received" odspoda. Že to proženou přes půl světa je typické.
satam

#9 Příspěvek od satam »

Děkuji za plodnou diskuzi.
Po změně hesla na mé e-mailové adrese mi přišel další mail z mé jiné adresy, ale v té adrese byla chyba, takže přišel z "cizí", ne mojí adresy. Zjevný pokus o pokračování v obtěžování. Takže jelikož to není moje adresa, už je zablokovaná :P
Dovolím si další dotaz: Kde najdu tu hlavičku uvedenou v odpovědi od ohryzek36? Mně se nic takového v mailu nezobrazuje.
Achab

#10 Příspěvek od Achab »

Na Seznamu je v otevřeném mailu úplně dole volba "Další", po kliknutí podvolba "Zobrazit hlavičku". U některých e-mailových klientů je to třeba po kliknutí na zprávu v kontext menu pod položkou "Vlastnosti", "Podrobnosti" nebo podobně.
satam

#11 Příspěvek od satam »

Díky, už to mám.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“