Vnucování Win10 - další otravování od M$

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

xsc píše:Ale kdo by dneska provozoval přímotop P4 s novým OS?

Pouzivame par starych serverov - jeden ma P4 3,2 GHz, druhy Pentium D 3,00 GHz a este by nasli nejake s Xeonmi odvodenymi od P4. Bezi to na Linuxe a priebezne to upgradujem. Mame aj novsie, ale zbytocne nic nevyhadzujeme - funguje to dlhodobo spolahlivo.
Artaban001

#17 Příspěvek od Artaban001 »

Jen lehce mimo téma: Před pár dny mi nějakým podivným způsobem zkolaboval počítač. Naběhla černá plocha a ukazatel myši, kterým se dalo hejbat. Počítač nešlo ani vypnout, tak jsem jej típnul natvrdo (tlačítko vypnutí držet delší dobu). Dal jsem po novým startu obnovení do výchozího stavu, což jsem asi neměl, protože se ta sekvence, kdy se nastavuje to, zda chtít to a to odesílat Microsoftu a tím a tím být sledován, tak se opakovala po restartu znova.
Tak jsem vzal svoji záchranou klíčenku a natáhl tam Minta. pod ním jsem si opět udělal bootovací disk, ale z čerstvě staženým Windows 10 ISO (název teď nevím, končí 2-kou)
Při použití tohoto disku instalace win10 zkončí hláškou, že chybí ovladače média a tím to hasne. Postup tvorby instalátoru jsem použil stejný, včetně starší verze Minta, ale z novým ISO-em. Takže nejspíš éra windows u mě zkončila. ISO je legálně sosnutý z microsoftu, ale nejspíš už není kompatibilní - buď z tou klíčenkou, nebo z notebookem.
Edit: uvádím link, kde je postup tvorby instalátoru (nefunguje pod Mint Cinnamon 18 Sarah)
http://www.linux-mint-czech.cz/winusb-vytvoreni-spousteciho-usb-s-windows-v-linux-mintu/
windows 10 tu: (předchozí verze, co šla nainstalovat se aktivovala SN sedmiček, nebo osmiček )
odkaz není warez:
https://www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows10ISO
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od CZJKP1 »

Na funkčním pc s Windows stáhneš Media Creation Tool, dáš že chceš upgradovat jiný počítač, zadáš patřičnou architekturu, stáhneš ISO a ten samý nástroj nabídne vypálení disku nebo zhotovení instalační USB. Já instaloval s disku.

Při instalaci zadáš klíč W7/W8.

Před 3. týdny jsem takto instaloval Lenovo a vše OK.

Linux jsem k tomu nepotřeboval... Popravdě sem ani moc nepochopil o co jde. Jen se domnívám že máš v PC na druhém oddílu linux a chceš instalační médium vytvořit v něm.

Jestli chceš již sestavené ISO, tak napiš SZ a po víkendu Ti ho pošlu.
Artaban001

#19 Příspěvek od Artaban001 »

Právě že jsem měl k dispozici pouze počítač s linuxem. Proto jsem to dělal takhle.
ok1xgi

#20 Příspěvek od ok1xgi »

CZJKP1 píše:
Na internetu jsem našel script pro Windows Shell který to všechno provede.

Muzes poslat odkaz? Diky
Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
xsc

#21 Příspěvek od xsc »

Já to zatím vždycky instaloval z DVD, to funguje bez problémů. Ale i při stažení ISO se MS chová divně. Z Win7/8 se musí použít media creation tool. Z jiných OS (stačí jen nastavit v prohlížeči) to nabídne stáhnout přímo ISO. :roll:
Pokud není v ntb mechanika, není problém si ji vyrobit z USB šuplíku s připojenou běžnou mechanikou místo HDD.
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Media Creation Tool je uplna sracka, raz som tym stiahol ISO a vypalil DVD - ktore bolo ale nefunkcne, pri bootovani to skoncilo s BSOD. Ked som v Linuxe stiahol ISO a vypalil, tak to fungovalo.

Najlepsie na tom je, ze M$ nikde neuvadza MD5 (alebo iny) checksum, ktorym by som overil, ze to ISO je stiahnute spravne...
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od CZJKP1 »

Artaban001 píše:Právě že jsem měl k dispozici pouze počítač s linuxem. Proto jsem to dělal takhle.

Chceš funkční ISO ?
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od CZJKP1 »

ok1xgi píše:
CZJKP1 píše:
Na internetu jsem našel script pro Windows Shell který to všechno provede.

Muzes poslat odkaz? Diky

Ano. Použil jsem tady dole All-In-One :
http://www.dasm.cz/clanek/jak-z-windows ... ovy-system

mj. To zakáže MS Defender a Firewall. Takže buďto ho na úkor oznámení znovu spustíš anebo pokud používáš alternativní tak oznámení vypneš dle instrukce na téže stránce
A taky to zakáže WMP což nevadí když se používá VLC nebo KM.

K tomu nainstaloval Classic Shell a nastavil tam běžnou jednoduchou nabídku jako byla ve Win95/98/Me/2000.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od CZJKP1 »

Jinak pravda. Že MS nabízí stažení Media Creation Tool jen na platformách Windows. Třeba v mobilu to nabízí také pouhé ISO, to ale dává rozum, když by na jiných platformách bylo exe nepoužitelné.

Jinak ten nástroj asi opravdu neověřuje, jestli je ISO v pořádku, ale ještě sem s tím neměl problém a servery jsou asi vysokorychlostní a tak rychlost záleží na internetu protože u mě to bylo stažený během pár minut.
xsc

#26 Příspěvek od xsc »

Nástroj to ověřuje, ale funguje jinak. Stahuje soubory do adresáře $Windows.~WS, iso sestaví až na počítači. V tom může být spíš problém, i když mi takto vytvořené iso chodilo vždy.
Artaban001

#27 Příspěvek od Artaban001 »

CZJKP1: počkám, až ten humbuk kolem 10-tek utichne a potom přejdu zpět na win-7, nebo si do té doby zvyknu na tohle a nechám to tak.
Pod Mintem mi aspoň pojede i ta TV karta, co mám teď v depozitáři a sem tam ji použiju, když si natáhnu live "Skywave - linux" na SDR příjem.
Doposud se mi nepodařilo pod 10-tkama rozchodit plnohodnotně touchpad (nefunguje posouvátko)
Edit: Je možný, že ty ovladače média to chtělo kvůli tý paměťový kartě Transcend 32Gb? ( má z jedný strany USB a z druhý OTG usb pro tablety).
Artaban001

#28 Příspěvek od Artaban001 »

Tak jsem zkoušel nakonec z toho ISA co mám udělat disk "Rufusem" na jiným počítači v XP-čkách, a to na oba flash disky. Ten Transcend nefunguje, druhý jiný ano. Takže chyba byla v "médiu" (asi Transcend má divnej řadič kvůli tomu OTG USB na druhým konci)
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od CZJKP1 »

Taky mam na druhém diskovém oddílu Minta. Kdybych byl více linuxově nadaný taky bych u něj zůstal. Ale spousta věcí pod ním rozchodit pro mě znamená dělat pokusy a číst nekonečně dlouhé návody.

SDR mi jede ve Win10 v SDRSharperu i v Linuxu v GQRX někde děláš chybu...

Touchpad. Co nainstalovat ovladač přímo ze stránek výrobce? To máš tu Toshibu?
Artaban001

#30 Příspěvek od Artaban001 »

Jojo, stále. A musí co nejdýl vydržet.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“