HP PhotoSmrt C3180 - 150% papíru
Moderátor: Moderátoři
HP PhotoSmrt C3180 - 150% papíru
dostal jsem na opravu tuhle multifunkci. Pár let od narození už má, tiskne se na ní párkrát za měsíc, nebyl v ní jinej inkoust, než originální.
Bylo mi řečeno, že po zapnutí tříská a lítá po stole ze strany na stranu, no a že netiskne. Samozřejmě jsem hned věděl, že bude zasviněnej časovací pásek.
Sotva to rozdělám, vidím důvod, proč inkousta už nikdy nechci - uvnitř černo jak na sociálce, inkoust i "na stropě" (vana scanneru), kde tvořil rampouchy. Pásek samozřejmě černej. Vyčistím ho, dám ho zpátky, vyčistím gumový válečky posuvu papíru (protože to předtím žužlalo papír), zapnu, vozejček si spokojeně jezdí. Jenže tím problémy neskončily.
Po zapnutí si tiskárna bezdůvodně nabere papír (normální chování?), a to takovým způsobem, že dojede jen do půlky. Samotná tiskárna nic nehlásí, žádnou chybu jsem neviděl ani v CUPS, a proto jsem si nainstaloval HPLIP GUI (HP Linux Imaging and Printing), což je program od HP pro správu tlačíren HP. A tam vidím hlášení, že je prej papír šprajcnutej. Fajn, vytáhnu ho ven, vyresetuju chybu, dám tisk. Stránka se v poho vytiskne, ALE pak si zase vezme další půlku papíru a zase pláče, že je papír šprajcnutej. Nebo se místo tisku zasune papír do půlky a je po. Ale na tiskárně přitom nebliká žádná chyba.
Protože tiskárny nedělám, tak se ptám, kde může bejt chyba?
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Vyřešil jsem to výměnou hřídele z jiného kusu.
Je to celé docela komplikovaně vymyšleno - zjednodušeně řečeno po dojetí vozíku na doraz vpravo ta kulisa s "bižuterií" přehodí kvalt, zabrzdí posun papíru a "čistící" vozík se stěrači přejede hlavy (..a zas..e celo tiskárnu
Papír se podá nechtěně právě když se nepřehodí kvalt spolehlivě.
Může to být i tím špatným poskládáním....
Seženu ňákou na díly, udělám ze dvou jednu a bude.
Díky.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill