EU opět v akci

Aktuality a zprávy z oblasti elektroniky, komunikační a výpočetní techniky, teorie či software

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#46 Příspěvek od Celeron »

Hejnicek píše:Ridicak na sbirani hub

No za chvíli tu bude něco podobnýho. Jestli projde ten novej mysliveckej zákon v podobě, co jsem četl, budou moct kdykoliv a kdekoliv myslivci zakázat vstup do lesa, dokonce i jeho majiteli!!! Bude to vyvěšený na úřední desce katastrálně příslušnýho městskýho/obecního úřadu. Takže až půjdeš na houby, tak si musíš sehnat katastrální mapy, objet příslušné úřady zda můžeš do lesa. Pokud vlezeš někam, kde je zákaz, tak tě myslivecká stráž může osolit až o 30 tisíc pokuty. To by pak bylo lepší, kdyby myslivcům sebrali flinty, co zase navrhujou jako prevenci proti terorizmu. Pak by byla šance, až bude v lese votravovat s pokutou, mu rovnou rozbít hubu! :mrgreen:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
radioelectrum

#47 Příspěvek od radioelectrum »

a toto myslí vážně ?
http://cool.iprima.cz/pravdive-zpravy/c ... ednoduseni

Jinak dle slov mého kamaráda co vozí auta ze zahraničí je s EU konec.
Ve Španělsku je další větší krize, sice se to tutlá, ale neututlá, lízingovky nestačí prodávat zabavená auta a vše se rozšiřuje dál, prý se to šíří i do v Itálie i Holandska.
xsc

#48 Příspěvek od xsc »

Už název rubriky "pravdivé zprávy" říká, jak vážně to myslí :-)
Stejně tak jako následující titulek: Na veřejnost unikly pravdivé horoskopy! Berani a Raci se bouří a žádají přepsání, Lvi jásají.
radioelectrum

#49 Příspěvek od radioelectrum »

Je to server I PRIMA televizní společnosti PRIMA.Vždyť ve zprávách pořád odkazují na svůj server I PRIMA že se tam dozvíme více. Vím že ve zprávách na Primě občas lžou, ale že by až takhle ?
masar

#50 Příspěvek od masar »

To jsem tomu dal s tím bioplynem (viz můj nápad o 4 příspěvky výše) :!:
Jak se to ten Kalousek jenom dověděl? Že by byl také členem EB?
Viz zpráva zde.
:wink:
xsc

#51 Příspěvek od xsc »

radioelectrum píše:Je to server I PRIMA televizní společnosti PRIMA.Vždyť ve zprávách pořád odkazují na svůj server I PRIMA že se tam dozvíme více. Vím že ve zprávách na Primě občas lžou, ale že by až takhle ?
Je to sice iprima, čili server Primy, ale je to rubrika stanice Cool: http://cool.iprima.cz/pravdive-zpravy
Nebo vám tohle přijde vážně myšlené? http://cool.iprima.cz/pravdive-zpravy/clanky/norsko-po-hokejovem-debaklu-odebere-jeste-vice-ceskych-deti-sestavi-z-nich
Artaban001

#52 Příspěvek od Artaban001 »

Celeron:
jestli jsi o tom něco zjistil bližšího, možná bys zjistil, že ty "zákazy vlezu do lesa" se týkají pouze toho, pokud tam bude hon, či jiná "akce", kde by mohl někdo přijít k úhoně. A jsou jen přechodný - vyhlásí termín, od do, kdy tam nesmíš. Aspoň já jsem to tak pochopil.
Hejnicek

#53 Příspěvek od Hejnicek »

Pro majitele lesa by to byl docela opruz napr pri valceni s kurovcem.
U nas narozdil od Sumavy se docela pri takove pohrome specha, aby bylo drevo s broukem z lesa pryc. Takze bych se na nejaky novy nesmysly moc neohlizel.
Brouk se nepta "Kdo je kdo"
Celeron

#54 Příspěvek od Celeron »

Artaban001 píše:Celeron:
jestli jsi o tom něco zjistil bližšího, možná bys zjistil, že ty "zákazy vlezu do lesa" se týkají pouze toho, pokud tam bude hon, či jiná "akce", kde by mohl někdo přijít k úhoně. A jsou jen přechodný - vyhlásí termín, od do, kdy tam nesmíš. Aspoň já jsem to tak pochopil.

Já četl ten prvotní návrh. Asi je už hodně pozměněnej. Ono by nejspíš neprošlo u Ústavního soudu, kdyby chtěli "nájemníci" zakazovat vstup majitele na vlastní pozemek.
Jirka

mtajovsky

#55 Příspěvek od mtajovsky »

Celeron píše:... Ono by nejspíš neprošlo u Ústavního soudu, kdyby chtěli "nájemníci" zakazovat vstup majitele na vlastní pozemek.
Zas tak převratná novinka by to nebyla. Když se pronajme třeba byt, tak tam pronajímatel na kontrolu smí jen po dohodě s nájemcem.
Celeron

#56 Příspěvek od Celeron »

No ono to šaškování myslivců po lese není klasickej nájemní vztah.
Jirka

kelley

#57 Příspěvek od kelley »

EU nám bude diktovat, která zvířata smíme nebo nesmíme chovat (nejen) v ZOO: http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zp ... a--1637157[url], http://www.ararauna.cz/2015/10/evropska ... -nedotkne/[/url] , http://brnensky.denik.cz/diskuse/myval- ... -unie.html[url][/url]
Bernard

#58 Příspěvek od Bernard »

Na Novém Zélandě se chystají zlikvidovat nepůvodní zvířectvo do r. 2050. Něco se vyhladí, aby se jiné zachránilo, že. Velký problém prý bude přesvědčit veřejnost, že je to třeba. To tedy bude i u nás, jak se zdá.
xsc

#59 Příspěvek od xsc »

A nechtějí pak pokračovat dál? Třeba likvidovat ovce? :-)
Celeron

#60 Příspěvek od Celeron »

Bernard píše:Na Novém Zélandě se chystají zlikvidovat nepůvodní zvířectvo do r. 2050. Něco se vyhladí, aby se jiné zachránilo, že. Velký problém prý bude přesvědčit veřejnost, že je to třeba. To tedy bude i u nás, jak se zdá.

A co nepůvodní obyvatelstvo, s ním nebudou nic dělat? 8-)
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Co je nového?“