Š Felicia 1,6i- vyšší volnoběh- VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
Š Felicia 1,6i- vyšší volnoběh- VYŘEŠENO
Do té doby byl volnoběh úplně v pořádku, cca 550 ot/min.
Klapku tam mám čínskou, už minimálně 4 roky, neměl jsem s ní problémy. Kupoval jsem ji skoro novou (od kamaráda soused ji koupil, namontoval, po měsící svoji feldu rozstřelil, tak mi ji nechal za tácek). S origo klapkami jsem si užil svoje (pravda, nikdy jsem nekoupil novou).
Je možné, že díky tomu, že to dřív podfukovalo tou dírou, tak se nastavily jiné hodnoty z lambdy, než když teď tam díra není?
Aku jsem zkusil odpojit na 24 hodin, beze změny.
Mám počítat s tím, že už umřela i tato klapka?
Ještě jsem se teda nedíval na svíčky a spol. (byl jsem marod, ještě nejsem úplně OK), ale zaráží mě, že to začalo blbnout po tom zavaření výfuku.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- PCmaniac99
Ale proč se to rozhasilo?
Teď jsem byl nakoupit, cca 10km. Ze srandy jsem zkoušel, co to zvládne, nechtělo to bez plynu chcípnout ani na pětku
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Než začalo pršet, tak jsem i tu klapku vytáhnul, vyčistil, beze změny.
Tenhle motor je nadčtvercový, tak bere dobře už od nízkých otáček, proto tam bývá nižší volnoběh. Taky pomalu nejde vytočit na víc jak 5000.
P.S.: jen jeden dotaz- když jsem měl shozený sání, tak jsem se díval, co klapka dělá po zapnutí klíčku- párkrát se pootevře, potom se vrátí, ale ne do zákl. polohy (zavřeno), nýbrž zůstane mírně pootevřená. A bzučí. Je to v pořádku?
Dneska jsem se na něj pro jistotu taky díval, kontakty čistý, štekr těsní dobře.
jinak u těch 1,6 tek stačí odpojit na chvíli v pojistkovce první pojistku z leva
a po připojení by se měla sama klapka nastavit
pak bych skusil i jiný čidlo teploty
Ale znova opakuju, jestli otáčkoměr měří správně, pak ty otáčky jsou v normě. A jestli tam bylo předtím 550 nebo 650ot./min., ten motor musel dostávat dost na prdel.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Kód: Vybrat vše
http://www.feliciaklub.cz/typy-motory-16.htmlA pak samozřejmě i všechno ostatní (mrknout na zapalovací svíčky, podívat se do rozdělovače-pod víčko jeslti není palec v háji nebo opálené kontakty, samozřejmě i to teplotní čidlo jak bylo zmíněno). Ono se to nezdá, ale i zapalování s tím může souviset.
Pavel71- vytažení první pojistky funguje stejně jako odpojení aku. Nepomohlo. Jinak v tom návodu, co posíláš link, tak jedině to připojení na diagnostiku nezvládnu, protože nemám. Ostatní jsem už urobil.
Zaky- díky moc za reálný návod. Škopek si můžu vzít sebou, ale nesmí pršet, nemám to kam dát pod střechu.
Kodl1- no, vidíš, minimum je 640. Já vím, že se psávalo 650. Hlavně u tohoto modelu jde poznat cokoliv navíc v tom, že to pak žere, nebrzdí to motorově, navíc se objeví velký práh mezi volnoběhem a minimálním plynem (v koloně poskakuješ, místo toho abys popojížděl). Mám feldu už víc jak deset let, užil jsem si s ní kde co. Jen jsem nikdy nenašel reálně funkční řešení...
V záloze mám člověka, který by mě mohl pomoci v pondělí ráno, než pojedu do práce. Uvidím, stavím se za ním. Pak poreferuju.
Pro p32- s tebou je to těžký, když někdo napíše málo informací, tak prskáš, když napíšu román, též prskáš. Co s tebou?