Laserová tiskárna se při rozbíhání motoru vypne
Moderátor: Moderátoři
Laserová tiskárna se při rozbíhání motoru vypne
Pojistky na zdroji přepálený nejsou.
Nenapadá vás čím by to mohlo být?
Jediný schéma co jsem našel je tohle: http://monitor.espec.ws/files/_________ ... es_165.pdf ale to sice není přesně k tomuhle zdroji ale docela to souhlasí.
Na konektoru k desce s procesorem jsou tyto kontakty:
S/BY
FUSER ON
FAN
RELAY AC (nikam nevede, měla tam být propojka ale nebyla osazena)
BIAS_PWM
MHV_PWM
THV_PWM
THV_EA
THV_R
(2x) +5V
(3x) +24V_GND
(3x) +24VS
(2x) +5V_GND
(2x) +24V
F/SENSOR (Feed sensor)
P/SENSOR (Paper sensor)
M/SENSOR (Manual sensor)
E_SENSOR (Exit sensor)
Který z nich by to mohl zapínat/vypínat?
Habesan: Předchozí zkušenosti? Laserovku jsem ještě neopravoval proto se tady ptám =) A jako vim že když se tam může objevit síťový napětí tak k tomu nelezu dokud je to v zásuvce nebo jsou nabitý kondenzátory.
A kutilmile - nelituju tě
Já osobně bych se asi snažil zjistit, kterým napětím ze zdroje jsou napájeny motory, a taky které napětí ze zdroje poklesne jako první.
Správně, Karle?
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
No tenhle zdroj k ŘJ dodává jen 5V a 24V (a pak ještě 24VS což je na tý samý 24V větvi akorát ta ještě napájí vysokonapěťový měniče a po otevření krytu se rozpojí)
A motory jsou na 24V.
Větví 24VS teče kolem 90mA. No a chladič s 0.08A odběrem se nemá problém roztočit při otevřeným krytu - vypnutých měničích, jakmile ho zavřu (k těm 80mA chladiče se přidá 90mA HV meničů) tak ten zdroj chcípne
Kondenzátory na tý větvi jsou v pohodě (1000uF, 47uF, 47uF), asi po 5 minutách tam bylo ještě 16V. Zkusil jsem přidat 2200uF/50V ale to ten zdroj chcípnul hned po zapnutí - asi moc velký nabíjecí proud.
Asi zkusim změřit ještě proud ze začátku větve, je tam pak několik výkonových odporů a není moc jasný kam vedou.. Tak jestli tam neutíká proud někde.
Jo jinak na tý desce jsou napsaný napětí a proudy co ten zdroj dodává a pro 24V by měl utáhnout 2A.
Jinak odpoj desku od tiskárny a místo ní zapoj náhradní zátěž (žárovku) na 5V a poté i na 24V větev. Ve zdroji je IO STRW6251 , jako na tomto obrázku:
Zkontroluj napětí Vcc na pinu 4 a kondenzátor C2 na stomto schematu.
- Přílohy
-
STR-W6200D.png- 1
- (16.97 KiB) Staženo 112 x
No ještě zkusim vyměnit ten obří kondenzátor, třeba se ten vlastní zdroj vzpamatuje, a když ne tak asi koupim nějaký malý spínaný na 24V/2A a někam ho tam našrobuju.
Díky za rady a ták =)
Edit: Ok, tak zkusim ještě to, jaký napětí by mělo být na 4pinu? A proti zemi asi žejo?
Ten kondenzátor C2 ze schématu jak je ze 4. pinu na zem jsem vyměnil taky a nic. Napětí na něm bylo 18V při zapnutým zdroji a 12V po tom co se vypnul.
Takže to asi vážně vypadá na nějaký externí zdroj na 24V/2A.