Stabilizátor se propálí...
Moderátor: Moderátoři
Stabilizátor se propálí...
Jedná se tento typ http://www.ebay.com/itm/360618684230?_t ... EBIDX%3AIT
Je na žebrovaném Al chladiči 20x30mm, je snad chladič malý?
Napětí usměrněné na vstupu do stabilizátoru má 28V a není tam vřazený kondík, neb ten napětí hodí na 45V, což stabiliátor asi určitě neunese (je do 35V)
Na výstupu ze stabilizátoru je bez zátěže a bez kondenzátoru 19V, s po ruce kondíkem 10uF/63V je 20V.
Zapojení stabilizátoru levá vstup +, střed= kostra-zem,spojená s mínusem, pravá výstup +
Pozdravuje Vás Martin
Stablík je namáhaný špičkovým napětím 45 V, to napětí tam totiž stejně nejméně 50x za sekundu je, měřidlo ale ukazuje střední hodnotu.
To napětí, které naměříš s filtračním kondíkem je maximální hodnota. A to je to napětí, které ti ten stabilizátor zničí. Uber na trafu, stačí na 22 - 27 VAC.
No a jak z toho ven, když tam ten kondík 100uF před stabilizíátorem musí být na vyhlazení a přitom mě těch vysokých 45V ten stabilizátor zničí, když je tuším do max. vstup U=35V
- serviceman
- tomasjedno
Nějak mě nejde do hlavy, že by se všude kde se dnes používají silové SSR na spínání velkých výkonů osazovali zdroji s tolika elektronickými kurvítky.
njn. mě se ten zdroj líbí neb je pěkně masivně profi zakrytovaný plechem, s LED a na DIN lištu, s integrovaným krytým usměr. můstkem a přístupnou sekundární pojistkou.
Hezky vypadá v rozvaděči a má v sobě kompakatně vše, kromě kondíků a stabilizace, ale to se dá na již integrovanou plošnou destičku osadit.