Š Felicia 1,6i- vyšší volnoběh- VYŘEŠENO

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pavel71

#46 Příspěvek od pavel71 »

BOBOBO píše:DOPRDELE už jednou pro vždy : KLAPKA SE NENASTAVUJE , NENÍ NA NÍ CO NASTAVIT . Ta zabedněnost mne někdy vytáčí ............. Ne , s 1,3kou zkušenost nemám .

to se nesmíš nechat vytáčet :wink:
klapka se čistí,odporová dráha se uvnitř natře diavou a namontí se to zpět
pak vagem smažeš adaptařní hodnoty v řj motoru a spustíš ten program od motordiag
výsledkem je parádní volnoběh,žádný lítání otáček
dělal sem to už na vícero mpi felicií 1,3 a zatim tento postup ještě nezklamal :wink:
BOBOBO

#47 Příspěvek od BOBOBO »

Jenom mi není jasné , jak diavou opravíš vypálený motorek . Ale nemá to cenu . Jó opravy aut počítači , stejnětak i televize . No nová doba ..... Mám na klapku udělaný přípravek , sepsané hodnoty odporů . Postupně ruguluji napětí na motorku , kontroluji lineárnost chodu na obě strany . No jo , vy to opravíte počítačem . Jste k smíchu , nebo k pláči pro toho , komu to za prachy děláte ...
Michal22

#48 Příspěvek od Michal22 »

Dívám se, že jsem nenapsal závěr anabáze- Felicia už dlouho drží zase volnoběh jak z partesů. Stačilo vyměnit prasklé vlnovce (ještě původní) na svodech.
Sice se dají koupit nové svody s jedním vlnovcem (druhovýroba), já jsem ale koupil dva nejmenší vlnovce (nebo přesněji pletence), které v prodejně měli, známý mi je navařil na stávající svody do míst těch originálních vlnovců.
Nic jiného se nemuselo řešit. Po této opravě Felda ještě asi dva dny trochu tarokovala, ale potom už klid, volnoběh necelých 700 ot/min.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“