Sencor STV21S14 Flat (ETC009) poduškovitost
Moderátor: Moderátoři
Vím, že nejsem žádný znalec. Tato TV není moje hlavní, tu bych se nepokoušel opravovat. Je tu jen jako rezervní a prostě mě zajímá jak ji opravit, což se možná nepodaří, ale aspoň naberu pár zkušeností.
Pro rozchození korekce podušky je důležité zjistit, jaké napětí vznikne na C451 při odpojeném R451 (pro jistotu je dobré zapojit paralelně k C451 třeba 220Ω).
xsc píše:Ano, na C je 109V ss bráno jako integrovaná hodnota. Ale zároveň jsou tam až 1,5kV špičky. Tohle ne každý měřák rozdýchá. Napětí tam zaručeně je, jinak by TV nefungovala vůbec.
Pro rozchození korekce podušky je důležité zjistit, jaké napětí vznikne na C451 při odpojeném R451 (pro jistotu je dobré zapojit paralelně k C451 třeba 220Ω).
Tak jsem odpojil R451, k C451 jsem připojil paralelně rezistor 270R a na C451 jsem naměřil -192mV.
D422 - původně jsem FR104 vyměnil za 1N5406, ale teď jsem zjistil, že asi musí být nějaká rychlejší, tak jsem vyměnil za BY398. Po této výměně poduška zmizla, ale objevila se soudkovitost (z levé a pravé strany). L450 jsem předtím měnil za jinou ručně navinutou a neměl jsem možnost změřit indukčnost, takže to bylo trochu od oka. Teď jsem tuto cívku změřil a má 900uH a měla by mít 600uH. Může toto dělat tu soudkovitost?
děkuji