PS51D550 zdroj BN44-00444b -určení IO
Moderátor: Moderátoři
PS51D550 zdroj BN44-00444b -určení IO
jediné co na něm vyčtu je :MCV14A
Pokoušel jsem se najít k tomuto zdroji servisní manuál,ale samozřejmě marně.
měl by to být IO z tohoto schémátu z videa
https://www.youtube.com/watch?v=1RDvy6DdSNQ.
zdroj nevyrábí napětí Va. Napětí Vs (je hned po zapnutí jen 80V a klesne na 22V).
Ysusem ani Z-susem to není.
5V a 15V je v pořádku.
- Přílohy
-
P1050565.JPG- (176 KiB) Staženo 318 x
-
P1050564.JPG- (146.94 KiB) Staženo 307 x
Již jsou vyráběny obě napětí Va i Vs ale jen na pár sekund.pak tyto větve klesají k nule
do zdroje jde signál PS_ON ,kde ve st.by je 3,3V ,po zapnutí 0,17V což je v pořádku,ale signál VS-ON (který by měl spouštět výkonovou část,pro výrobu napětí Va a Vs ) dělá problém.Hned po zapnutí je zde 3,3V (v této chvíli i je napětí na větvích) ale po pár sekundách spadne a tím pádem samozřejmě vypne i zdroj.
ze zdroje to jde do modulu označen LJ41-09390A a z něj pak pomocí flex pásku do logiky
EDIT: LED nevyblikává žádnou chybu.
viděl jsem úpravu na youtube tohoto zdroje.Ovšem tam TV nedělala vůbec nic,tak signál PS-ON někdo natvrdo spojil se zemí,ale v mém případě je jiná situace
když propojím TV se satelitem,tak zvuk normálně jede.
Asi to bude shazovat jedna z desek (Y-SUS nebo Z-SUS). Zkusil bych připojit na VS-ON napětí 3V z ext.reg.zdrojem,ale za prvé se bojím a za druhé nečekám,že bych viděl obraz
našel jsem dva vadné IO na desce Y-BUFFER (dva horní).
odpájel jsem je a dle tohoto vide a zkusil testovací mód.
https://www.youtube.com/watch?v=-7zWKY2Hwnc
Nyní již signál VS_ON nepadá,obrazovka se rozsvítí (samozřejmě tam,kde chybí ty IO je tma),ale na zbytku se zobrazí jen tmavě šedé pozadí jinak nic.
To stejné se zobrazí i když spustím tu TV v normálním režimu.
Nyní vůbec netuším,co kde změřit,abych se dobral k výsledku.Nevím jestli tohle může dělat Y-SUS anebo CTRL Board?
TV je zatím stále ve stejném stavu.Deska Y-BUFFER je 100% v pořádku (je nová).
Zkoušel jsem měřit na desce CTRL jestli nenajdu chybu. Tu jsem přímo nenašel,ale po namontování zpět a zapnutí zůstal signál VS_ON funkční. Hlavní zdroj dodával do desek Y-SUS a Z-SUS napětí Vs a Va ,ale obrazovka černá.
Po vypnutí a zapnutí již znovu to stejné jako předtím.(po sekundě se vypne signál VS_ON).
napadlo mě že může být špatný kontakt některého konektoru pro FLEX kabely na desce CTRL,tak jsem všechny znovu propájel. Po zapnutí opět zůstal signál VS_ON zapnutý ,ale po vypnutí a zapnutí zase situace jako na začátku.
Následně jsem zkusil udělat reflow toho hlavního čipu,který je na CTRL,ale také bez úspěchu.
jen doplním,že když je TV ve stavu,kdy signál VS_ON odpadne,tak nejde TV vypnout do St.by. reaguje na tlačítko probliknutím LED ,ale nevypne se.
když je stav že napětí Va a VS jedou,tak vypnout jde..Pořád mě to směřovalo k mainboardu,ale zkusil jsem připojit DVD a zvuk normálně jede...
Je strašně divná jedna věc.koukal jsem na videa o mé TV na youtube. Většinou měli zkrat na desce Y-SUS ve výkonových prvcích,ale ten já nemám.
Dále měřili desku Y-BUFFER konkrétně signály SVC-OUTL a SVC_OUTH mezi sebou.
V jednom směru má dle videa být nekonečný odpor.
Ovšem já mám v obou směrech přiložením hrotů 22ohmů odpor.
Tato hodnota zmizí až když odpájím dva horní IO AN16489A... Pak při připojení k TV již signál VS_ON zůstane zapnutý,ale mám šedou obrazovku.
Desku Y-BUFFER jsem kupoval novou v KTS AME..A tento malý odpor byl již před prvním zapojením do TV.
Je mi to hrozně divné,protože na videích má stejnou desku a má naměřit něco jiného.