Záchrana dát z diskiet
Moderátor: Moderátoři
Záchrana dát z diskiet
prišiel rad na poriadok so starými disketami – omylom vymazanými, nečitateľnými, hlásiacimi potrebu formátu, atď. Z free SW sa mi osvedčil Diskdigger a Recuva – každý po svojom – ale našli toho dosť.
GetDataBack nezahrabol vôbec, Pandora po nainštalovaní nejde spustiť(XP,SP3), napriek tomu, že na tomto PC a image SW voľakedy šla (po pokliku naň dialógové okno oznámi že „sa nepodarilo spustiť túto aplikáciu, lebo jej konfigurácia je nesprávna“).. Restoration spustím, ale ihneď po nájdení súborov z diskiet padne.. DamageCopier 2.12 je tiež problém..
Ide o staré rodinné diskety, úspešne zachránené dokumenty sú poväčšinou už dávno nepodstatné, tie ktoré by som uvítal, sú ako naschvál poškodené, možno čiastočne prepísané, po tej dobe už neviem..
Na opravu súborov .doc som skúsil System Care, s ním bol tiež problém, po všetkých tých záchranných skúškach už ani neviem aký..
Než diskety definitívne vyhodím, rád by som z nich ešte niečo vyžmýkal - ak sa dá.. Sú nejaké konkrétne skúsenosti s free záchranným SW a s obnovovaním poškodených súborov?