No a sem jsem se právě nechtěl dostat.

Nikdy nemůžu na první pokus vysvětlit, že nekupuju audio pro někoho, kdo by chtěl mít doma systém za půl mega, prostě třeba i proto, že nemá ani kvalitní zdroj signálu, co by do toho pustil

a doteď bylo jediným audio systémem v domácnosti plastové pseudodvoupásmové repro 2x3W o hmotnosti prázdné krabičky od čaje a podobné velikosti.
Shrnuto: jde mi o relativní zlepšení poslechu, které mě osobně poskytly Eltax concept 400, které prostě hrají mnohem lépe než kdejaké 5.1 a bambilion jedna sestavy k PC a zároveň se mi líbí, protože jsem příznivcem sterea. Mám 2 uši, tak na co 56 reproduktorů.

Kdybych byl zelenáč, co nikdy žádný repro neslyšel a neměl, tak si nechám takhle poradit, ale stejně jako když chce někdo auto a prostě mu vyhovuje škoda octavia a ani nic jiného nepotřebuje, je zbytečné mu říkat, že teda to jsou sračky a že by si měl jít koupit na ježdění do práce lambo.

Ale neznamená to, že chce do práce jezdit děravým trabantem.
Hill: Díky - AQ nevypadají zle, mrknu se po nějakých. Ikdyž to je tak 2x víc v ceně nových než byly ty eltaxy (snad hrajou taky 2x líp)
Takže zpět k původní otázce, na kterou mi odpověděl asi jen Hill. Nějaké tipy na repro srovnatelné s Eltax Concept 400? (Ano chci ho, vyhovuje mi na to, co do něj pouštím).
Cena těch eltaxů byla myslím necelých 5000Kč.
Tady je o těch eltaxech článek s měřením, abyste měli představu, co tak potřebuju ke spokojenosti.
https://www.hifi-selbstbau.de/bauvorsch ... tode-spart
Wie man sich zu tode spart je myslím jasná indicie
Díky za rady.