doprava z Číny
Moderátor: Moderátoři
doprava z Číny
Už se vám při objednávce nějakých věcí z Číny objevilo doručení Českou poštou?
Baterky jsem už od nic bral asi před půlrokem a to šlo mám dojem přes Singapur ....
To, že mají "sklady" v Evropě, s tím jsem se už setkal když jsem odtud kupoval éro
- Přílohy
-
Balicek.jpg- (292.58 KiB) Staženo 243 x
už jen to, že na štítku máš uvedeno původ z CN
Oni kluci šikmovoký mívají v Evropě ty sklady v bezcelních zónách a i když je to odeslaný přes Deutsche Post, je to odeslaný z bezcelní zóny, tudíž z místa mimo EU....
taky jsem se s tím už setkal...
Ale stejně je to divný,
clo se platí až od hodnoty 150€
nad 22€ se platí jen DPH
ale někdy se prý stává (mě se to zatím nestalo), že celník vezme pro výpočet ekvivalentní cenu u nás...
viz
"...V případě dovozu "dárku" – jedná se pouze o zásilky mezi soukromými osobami, na které se vztahuje osvobození od cla/DPH do částky 45 EUR. Do této hodnoty se clo/DPH v rámci osvobození nevyměřuje. Pokud je částka vyšší nežli 45 EUR, tato se odečítá od celkové hodnoty zásilky, při splnění podmínek dle platné legislativy. Tudíž je clo/DPH vyměřováno pouze z uvedeného rozdílu a částky za dopravu...."[/b]
jasně telefony jsou bez cla
tady to taky tak vychází.
Zastoupení ČP při řízení - 192Kč + DPH 21% a si skoro na tý požadovaný sumě
doprava bývá většinou free (ale až od určitý sumy) a cena je proti přímo CN shopům taky navýšená. Sortiment bývá proti CN omezenější. Nejvíc výhodný vypadá to, že je to v rámci EU a tudíž bez cla. Ale to právě nemusí být úplně pravda. Jak který shop...
Rychlost dodání je taky lepší, to jo...
Už jsem tu psal o nákupu letadýlka. Když jsem z hobbykingu kupoval další, našel jsem ho v jejich NLshopu, vyšlo to asi o $8 dráž než z HG. Cena byla asi $240 a prošlo to všechno OK.
A další, kit e-cigarety za cca $45 koupený od Gearbest z jejich německého skladu (případ jak jsem už psal), cena asi o $2,50 vyšší a slibovali dopravu do 5 dnů. Do republiky to dorazilo včas, ale ČP to hodila na celnici a platil jsem 192Kč za zastoupení v řízení + 21%DPH. Musel jsem doložit i výpis z Paypalu. A tam se jim prý nelíbilo, že zboží sice odeslané z německa, bylo placeno do číny a prý P.O. box odesílatele ukazoval na bezcelní zónu ve Frankfurtu...
netvrdím že všechny, to ne, ale prý se to tak někdy děje a je jen otázka na koho narazíš. Jak při kšeftu, tak na poště. Spousta věcí s vyšší cenou mi prošla bez problému (Malaysie, PRC, Thajsko, ale i z USA)....