Magicolor 1600W chyby v tisku.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Magicolor 1600W chyby v tisku.

#1 Příspěvek od robo »

Pekny den vsem. Mam tady tiskarnu ktera zacala delat potize. V tisku je cosi co tam nepatri. Muzete me prosim poradit kde je problem, zavada? Na co se zamerit. Dekuji
Přílohy
tisk.jpg
(260.08 KiB) Staženo 175 x
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Pozri opticky valec, vacsinou je na nom poskodenie viditelne. Ale nenechavaj ho na svetle.
robo

#3 Příspěvek od robo »

Ten jsem zkontroloval ale zadne poskozeni jsem na nem nevidel. Preventivne jsem ho vzal IPA, prvni tisk dobry ale pri 3, 4 listu se to zacalo projevovat.
Zaky

#4 Příspěvek od Zaky »

Může být znečištěná nebo poškozená stírací lišta fotoválce, případně může být plný zásobník na odpadní toner, zejména pokud se doplňuje toner, ale nedělá se další údržba. V tom případě jej stačí vysypat , což ale obvykle vyžaduje kazetu částečně rozebrat.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Ano, vyzera to tak. Tu ale nadoba na odpadovy toner nie je sucastou tonerov, ale sucastou "imaging unit", kde je aj valec.
radioelectrum

#6 Příspěvek od radioelectrum »

problém se stěrkou (stěrka, plný odpad) nebo již hrubým válcem (hodně opotřebený) to jsou ty svislé čáry na pravoboku. Ten opakující si otisk co postupně mizí na mne dělá dojem jako špína z nějakého gumového podávacího kolečka. Chyba na válci dělá pravidelně otisk nejen se stejnou roztečí, ale i intenzitou a tato slábne, zatím co zde se tato nečistota postupně přenesla na papír z něčeho jiného (v části podávání papíru), né válce. Je nečistota i na druhé straně papíru ?
robo

#7 Příspěvek od robo »

Ted u sebe ten papir nemam ale rekl bych ze je cisty. Ty carky uprostred jsou ostre. Nebude to nejaka smouha od podavacich valecku.

Edit: Tak jsem se mylil. Na zadni strane je nekolik car od kraje ke kraji.
Přílohy
zadni strana.jpg
(175.28 KiB) Staženo 114 x
robo

#8 Příspěvek od robo »

Byl zakoupen set: toner-fotovalec-prenosovy pas ale zmena se nekona. Jedine snad neco v peci.
Přílohy
Magicolor1.jpg
(246.13 KiB) Staženo 159 x
Magicolor2.jpg
(260.17 KiB) Staženo 162 x
jape

#9 Příspěvek od jape »

U tohoto typu podle příručky jde vyjmout celá fixační jednotka, doporučuji ji prohlídnout jestli v prostřední části obou válců v ní není poznat opotřebení - změna barvy, zdrsnění, možná tam budou nalepené zbytky toneru.
robo

#10 Příspěvek od robo »

Tak jsem prohledl fixacni jednotku a posvitil si takovou led propiskou. Kam jsem videl tak zadny defekt. Chyba se ukaze na strane tisku a at je tam puvodni fotovalec a nebo ten novy. A tak to musi vzniknout az za tim celkem s fotovalcem. Druhou fixacni jednotku na zkousku nemam a takl se chystam ze tu co mam rozdelam a kouknu se ji pod kabatek. Ale jinou nemam. Mam strach abych ji zase slozil. 0 zkusenost s timto produktem.
Omlouvam se za nekvalitni snimek, neudelal jsem kontrolu obrazku.
Přílohy
list.jpg
(250.57 KiB) Staženo 132 x
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“