TESA mini 2, anténny zosilňovač (přesunuto)

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BIPOLAR

#16 Příspěvek od BIPOLAR »

RadekB píše:Ta TESA ma vyrazne pokles zisku v 5.pasmu, je to vrak a za par korun se da poridit novy. ZA tu dobu co nad tim sedis a tapes by jsi mohl kdyz by jsi delal svoje remeslo vydelane na HD sat a ne na novy domovnik.
TESA2 se da predelat na klasicke BFR90+91A. Krome vyrovnaneho zisku v 5.pasmu je navic nizsi i sum.cislo a vetsi vybuditelnost.
Vyhodou ty TESy je jen relativne slusny zdroj.
To samé a možná i lepší parametry, by měla TESA2 s těmi 2SC co se týče šum. čísla a vybuditelnosti :wink: . A navíc, pouzdra jsou TO92, stejně jako u KF190. Mám s těmito trandy vlastní zkušenost při výrobě tří aktivních rozbočovačů, kde BFR91A zakmitával. O kvalitě trandů těchto 2SC, vypovídá, co se týče vybuditelnosti i to, že byli přednostně využívány v RF modulátorech ve VCR nebo SAT. :D
RadekB

#17 Příspěvek od RadekB »

Nehadam se, BFRka mam skladem snad stovku, predelavka je jednoducha a vybuditelnost se da udelat az ke 105dBuV, vic stejne nema smysl. Dneska se nejvic pouziva neco z AT4.....
Predelavek TESA 2 na BFRka mam desitky, ale dneska uz to moc mezi lidma neni.
BIPOLAR

#18 Příspěvek od BIPOLAR »

Radku, já se s Tebou nechci hádat :agree: . Jde mi jen o to, aby to "zelenáč" neměl moc složitý :wink: :lol: .
Kvicala_r

#19 Příspěvek od Kvicala_r »

Ahoj. Známý mě poprosil o radu s anténama u rodičů (Okolí Ostravy). V systému pár kopanců - jako třeba sloučení dvou antém bez filtrů. Jako zesilovač byl použit právě tesa mini2. Tušíte, jakou to má vybuditelnost? Mám ukazovátko dreamsky TSF40 a když jsem ubral zesílení (vstup jen pásmo IV+V) byla úroveň pod hodnotou z antén, při přidávání jsem se dostal úrovní na původní, ale kvalita už padala. Při vytažení ze zásuvky se hodnoty na chvilku zvedly, jak se vybíjely kondy - neměl jsme s sebou nic na kontrolu stavu, tak tam skončil 16dB linkáč od Malého a LTE filtr, s tímto to chodí obstojně a fakt to zesiluje. Jednalo se o kanály 54+37+48 - takže nejen horní konec pásma, kde ten zesilovač může padat.
Absolutní hodnoty signálů nevím, protože je to cejchované v % :cry:
Ale chybovost to ukazuje před a po detekci.
Otázkou je, jestli to dát někomu do vitrínky (že to byla vlatnost toho zesu), nebo je jen po poslední bouřce načnutý ten trand..
lumca

#20 Příspěvek od lumca »

Už párkrát jsem se s popisovaným jevem u těchto prehistorických zesilovačů po přechodu na DVB-T setkal a vždy šly směr SD s výměnou za něco současného (Alcad, Ikusi, Teléves). Vzhledem k cenám nových komponent se s opravou z ekonomického a časového důvodu nedá uvažovat.
jopo166

#21 Příspěvek od jopo166 »

dobry den zhanam schemu k zosilovaču tesla mini 2 ak mate tak mi ju pošlite na jopo166@azet.sk dakujem.
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“