Led žárovky a blinkry - oblbnuti jednotky jinak než odporem
Moderátor: Moderátoři
Led žárovky a blinkry - oblbnuti jednotky jinak než odporem
Vím že se to dá udělat výkonovým odporem, ale tohle řešení mi je docela proti srsti a hlavně mít v autě rozpálený odpor který má kolem 100°C taky není moc dobry pro klid v duši.
Proto se ptám jestli někdo nevíte o jiném řešení, uvažoval jsem o nějaké elektrické zátěži, ale stejně bych se asi nezbavil odpadního tepla.
Za každou radu a nakopnuti děkuji.
Stejně když bys chtěl kvalitní LED, tak ty budou sakra mastny (samozřejmě s homologací ..) a těm šitům z číny já bych svoje bezpečí nesvěřil.
Jediný rozumný technický způsob, jak tu spotřebu dorovnat se stejně musí nakonec vyzářit v teple.
Občas mám sto chutí těm přiblblým motorkářům s těma bludičkama taky zablikat - ale něčím pořádným
Pokud je to starší auto, tak bude mít relé přerušovače bliken zvlášť a jde buď upravit nebo nahradit relátkem bez detekce přerušené žárovky.
U centrálních jednotek typu BCM, BSI, UCH,... se obávám, že tato funkce nepůjde vypnout. Takže jedině opravdu odpory a uchytit tepelně vodivě na kastli,aby se chladily.
S tím měničem chápu to dobře ze vlastně vytvořím nabíječku, u které si nastavím určitý proud který bude dávat na výstupu a výstup zapojit na baterii? Je vůbec možné aby to takhle fungovalo?
Jinak prosím neřešte věci jestli to je morální, legální a podobné věci, děkuji.
[/img]
- Přílohy
-
FB_IMG_1454887569850_1470086763848.jpg- (63.47 KiB) Staženo 112 x
-
FB_IMG_1454885818668_1470086698128.jpg- (76.73 KiB) Staženo 127 x
O legálnosti se tedy bavit nebudeme.
Ale že blinkry jsou hlavní komunikační prostředek mezi řidiči,o tom by řeč být měla.
Proč? Aby si totiž řidič neřekl "není na ně spoleh, tak je budeme šetřit" a vykašlal se na jejich používání daleko častěji, než dosud.
Nenašel jsem statistiku nehod způsobených nefungujícím nebo nepoužitým ukazatelem směru, asi se po nich dosud nešlo. Podle mne ale úmyslné nepoužití blinkrů vytvořilo a vytváří denně mnohokrát více nebezpečných situací, než jejich porucha.
A kutilmile - nelituju tě
Když pominu zbytečné kecy okolo tak díky, budu používat super flex ledky a nebude jich tam zrovna málo, proudove jsem to zatím nepočítal ale mohlo by to stacit pokud to bude tak jak říkáš, jinak na obrázku co jsem posílal výše, je použito 230 ledek a světlo jde vidět že všech úhlů a má stejnou svítivost jako originál (po snížení výkonu měničem).
A i kdyby šel za to budoucí majitel sedět tak to není můj problém, já mu dodám funkční a troufám si říct i kvalitní výrobek a jestli on to bude používat nebo ne to už je jeho boj, to bychom tu mohli řešit všechny rádoby tuning shopy kde je takových nesmyslů plný obchod a už prosím ukončíme offtopic.
Bernard
Díky kouknu na to.
A kutilmile - nelituju tě
Jak jsem psal, to pak můžeš rovnou teď hned upozornit na všechny tuning shopy, které také prodávají nekvalitní čínské šmejdy, lidé si to montují, nejde to ani vidět, za pár dní to je nefunkční, nebo na druhou stranu to vypaluje řídícím oči a tak dále a tak dále, kdežto já takové věci dotahnu k dokonalosti, takže vlastně bys mi měl poděkovat, že díky mě bude mít jeden řidič kvalitní osvětlení, které určitě uvidíš a nebude tě oslnovat, protože jinak by zabrouzdal třeba na ebay a koupil si nějaký shit.
Takže když to zrekapituluji, tak ano byly to zbytečné kecy, které byly mimo téma, jediné o čem se můžeme bavit tak o tom, že to bude mít na autě ilegálně, to je ale jak jsem psal jeho problém a rovněž to je offtopic.
Nebo mi chceš říct že děláš takové kázání úplně všem co si upravují nějakou elektroniku jinak než doporučuje výrobce i když to zlepší parametry zařízení?
Neříkám že jsem nějaka hvězda, hodně toho nevím, ale když něco vyrábím tak to je relativně na velmi dobré úrovni, jestli si myslíš že jsem nějaký patlal tak se můžeme pobavit přes SZ a můžu ti ukázat nějaké mé výrobky, možná na mě zmenis názor
- pocitujlasku
Ked tu padla otazka kolkokrat sme menili ziarovky v aute, tak ja za 6 rokov asi 2x prednu, 2x zadnu (dvojvlaknova svetlo+brzda) a planujem teraz aj v smerovkach vymenit, lebo mam tam oranzove, ktore uz dost vybledli