Zaplavena IP kamera
Moderátor: Moderátoři
Zaplavena IP kamera
Druha stejna ma do poloviny (bohuzel te s objektivem) zaschly rezavy povlak a neco uz zkorodovane, vrsek je dobry. Dal jsem ji na noc do vody a zkusim ji vyplachnout.
Je na to cisteni od rezoveho povlaku vhodna nejaka chemie treba jar nebo roztok s piskem na nadobi ?
Moc si od toho neslibuju ale jako pokus mne to zajima. Prusvih bude ten povlak na CCD ci co tam je.
A povlak z CCD snímače bych zkusil umejt izopropanolem, nebo nějakým jemným chemickým rozpouštědlem povlaků - podle toho z jaký vody je ten povlak vysráženej. Jestli je minerální, měla by pomoct zředěná octovka nebo i kyselina citrónová, pokud je nějakej organickej, měl by to zvládnout ten IPA - hlavně bacha na vodu, na nechráněný polovodiče ji pokud možno vůbec nedávat - a to ani v roztoku. Má totiž tu "jedinečnou" vlastnost, že difunduje i do kysličníkem křemičitým chráněnýho povrchu a poškozuje vnitřní strukturu polovodičovýho krystalu oxidací základního materiálu a vznikem mikrotrhlin v jeho povrchu ...
A kutilmile - nelituju tě
Jenže tam není jediná, je tam i kyselina uhličitá a další, takže cola sice uvolňuje rez, ale už nedokáže redukovat kysličníky. Proto jsem ji ani nezmiňoval ...Habesan píše:...
Kyselina fosforečná je v Coca-Cole.
Upadly dva elektrolyty, jinak to drzi a vypada nadejne coz je prekvapive. Vychozi stav byl zalostny.
To znamená, že sis koupil hrachovinu, pro venkovní provoz nevhodnou. Takže si ji budeš muset vytunit jako já, utěsnit.
Co se tejče těch filtrů, možná to bude IR-stop filtr. Obraz bez něj bude vyblitej, skoro černobílej, částečně (v IR spektru) neostrej, ale použitelnej, jen těm barvám nebudeš moct věřit. Ale mělo by to jít. Je mi známa jen jedna běžně dostupná látka, která jako IR-stop filtr funguje - modrá skalice. Ale je to sůl - musel by to bejt její roztok, což je blbost dávat do optiky "akvárko", i když stačí tenká vrstva.
No, zprovozni elektrickou část, ať vidíš, jak je na tom optika.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill