Led žárovky a blinkry - oblbnuti jednotky jinak než odporem

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PixelOrgy

#16 Příspěvek od PixelOrgy »

To je dobra otazka - ja zacal poprve resit blinkry asi 3 mesice zpatky. Zastavil jsem na benzince, nakoupil zarovky a zacal menit. Bohuzel, nebylo to zarovkou, ale prasklou objimkou - tzn me zarovka v blinkru neodesla nikdy :-D

Jinak se musim Nikeed12 zastat, podle fotek to vypada OK (pokud to tomu, co jede za tim autem nevypaluje sitnice), a uz kdyz jen vezmu v uvahu, kolik potkavam v brne lidi s tim nalepovacim "dennim svicenim" z ciny, pripadne misto plexi na svetle pruhledna izolepa (semtam k videni u dodavek), izolepou chycenej naraznik, nepruhledny reflektory spinavy s cernou parabolou, xenony na feliciich apod..... To at tam radsi da ty ledky...
Atlan

#17 Příspěvek od Atlan »

Ked ja vidim kolko aut tie smerovky nepouziva, tak do 3 rokov uz ich ani nebude treba montovat.
U isteho koncernu ide v riadiacke centralne elektroniky vymenit snimacie odpory za vecsie aby vznikal ubytok napetia pri mensom prude a vsetko bude fungovat ok.
TAKJAN

#18 Příspěvek od TAKJAN »

Auto, které má hlídání žárovek musí mít nějaký modul, který spíná světla (u mne lichtmodul). A do něj lze vlézt diagnostikou a nastavovat funkce, svítivost a všechno možné další. Nebo jsem rozmazlený:-)))
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od GeorgeB »

S diagnsotickýma přístojema dělám poměrně hodně a s hodně druhy, ale vypuntí funkce detekce výpadku blikny jsem ještě neviděl. Dokonce se domnívám, že by tím mohlo dojít k porušení homologačních podmínek pro daný vůz a zemi, takže tahle funkce rozhodně volitelná nebude.

Tazatel by mohl napsat o jaký konkrétní vůz jde (jeslti to tu tedy již není)...
TAKJAN

#20 Příspěvek od TAKJAN »

Homologace je mně u pr.... Navíc to nikdo nezjistí. U bawa do jednotky vede asi sto vodičů, každá žárovka, doslova třeba každá parkovačka zvlášť. Má studenou a horkou kontrolu, neustále. Co otravuje, lze vyřadit. Mám tak mlhovky, vymýšlý si poruchu - přední. Ten hajzlík poznává i žárovku na konci životnosti. Dálkové mám 30% jako denní, jiná varovná (flash), folow mee atd. Auto tak jezdí od začátku. Zapisují se tam taky kilometry a do jednotek xenonů taky. Dá se s tím dělat všelicos. Ovšem s opravdovou pořádnou diagn., kterou má kámoš, poněvadž bawa dělá.
Kvicala_r

#21 Příspěvek od Kvicala_r »

Pěkná práce ta předělávka - smekám.
Pokud chceš přesto oblbnout diagnostiku kup si pár odporů a zkoušej kam až je detekce nastavená. Já třeba pohořel na OCII, protože na zpátečkách (byť mám přes 1A) to hlásilo chybku. Na obrysce (teda SPZ) i při 3,5W místo 5W to nestačilo. Takže některá auta to mívají hodně naknop.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“