Nabíječka 230V/88V pro elektrokolo, kde a jak?
Moderátor: Moderátoři
Nabíječka 230V/88V pro elektrokolo, kde a jak?
u ekola mě odešla nabíječka 88V(21s lipoly) 4A. Potřeboval bych rychle náhradu, abych mohl jezdit dokavad je léto a pěkné počasí. Nejrychlejší varianta mě napadá s trafem na 90V s graetzem a rovnou šup na baterky, možná s relátkem na primáru spínaným arduinem, které by hlídalo max.napětí 88V. Asi bych ani netrval na tom nabíjecím proudu 4A.
Možná se mi časem v zimě podaří opravit origo nabíječku, nejspíš to bude buchlej kond, snad sebou nevzal další součástky.
- monterjirka
monterjirka píše:K tomu elektrokolu je "chytrá nabíječka", nebo má nějakou inteligentní elektroniku ten baterypack? Já bych si dovolil tvrdit, že "moje" nabíječka dává nějaké napětí (asi 42V) a kontrolka jen vyhodnocuje jestli do baterky teče proud, nabíjení že si řídí elektronika v baterypacku
Byla to chytrá nabíječka, která pár voltů pod stropem měla snad snížit proud. Baterky jsou "hloupý" modelářský 6-ti pack 10Ah.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Na druhou stranu dosažení "maximálního" napětí ještě neznamená nabití článků, takže řešení s Arduinem a relátkem to neřeší.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
dosažení 4,2V ≠ 100% kapacity
uvádí se, že plná kapacita bývá až při poklesu nab proudu na jeho 1/10 (při 4,2V)
- Přílohy
-
Li-Ion 18650 3200mA-Charge.png- (25.5 KiB) Staženo 178 x