Rekonstrukce nn
Moderátor: Moderátoři
Rekonstrukce nn
V přípravné etapě rozesílají návrh smlouvy o smlouvě budoucí (zřízení věcného břemene) a požadují vyjádření vlastníků nemovitostí.
Distribuční soustava nn je stavba ve veřejném zájmu, takže nelze než souhlasit - ale co vyjádření (podmínky) k nutným stavebním zásahům? - zemní práce, sesedání zeminy, propadnutí dlažby apod. po delší době, poškození zeleně, bourání při změně přívodu do domovního rozvaděče apod...
Formulace "dotčená nemovitost bude uvedena do původního stavu" asi výše uvedené zcela nepostihuje.
Jaké s tím máte kdo zkušenosti, na co si dát pozor?
Další diskutující určitě doplní z vlastní zkušenosti to co jsem opomněl.
A kutilmile - nelituju tě
EKKARova poznámka o ochranném pásmu je víc než relevantní. Žádné stromy, keře, ploty, přístřešky, jiné přípojky (voda, kanalizace..), opěrné zdi... Prostě NIC.
- monterjirka
A kutilmile - nelituju tě
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
sis2 píše:... sesedání zeminy, propadnutí dlažby apod. po delší době,
S tím tak nějak počítej, že to budeš dělat sám. Mně teď kopali vedení kolem pozemku chaty a k chatě, výkop mimo můj pozemek ale zasypávali z korby náklaďáku. Takže dobrý hromady a díry. Městu to je fuk. A protože ten pozemek sekám (město ho neposeká), abych neměl kolem sebe džungli, musel jsem to všechno ručně zplanýrovat.
A teď mi řekni, jak bys chtěl takovou firmu za 3 roky donutit, aby ti srovnala propadnutý terén nebo dlažbu?
- weed_smoker