Takže jaké furt chyby a omyly.......?
Jakou autobaterii
Moderátor: Moderátoři
Jenže tohle co píšu se týká autobaterek - jestli to potřebuješ někam na solár jako staniční baterku, všecko může bejt jinak ...
A kutilmile - nelituju tě
Varty uz jsou skoro "upecene" na dodani, potrebuji je pomerne rychle.
Ja jen, jestli to neni vylozene slapnuti vedle. Neb jak pozoruju kvalita vyrobku se zhorsuje v case primo exponencialne.
Je to k dieselagregatu (kde to moc casto nestartuje)
Tato uz je beudrzbova, nevim, vzdy jsem mel lepsi pocit u tohoto Drobka do baterek cucet, pripadne dolit destilku.
Hejnicek nejdřív píše:...
Potrebuji 2x125 Ah. ...
Já bych to doplnil paralelním připojením střev starší UPSky - stačí nějaká APC 700 a podobná, ty jsou na 24V techniku a jejich nabíjecí proud není dost vysokej na to, aby se jím ty 125Ah truhly nějak poškodily. Pokud bys nějakou takovou chtěl, mám k dispozici (APC SmartUPS 700i).Hejnicek později píše:...
Je to k dieselagregatu (kde to moc casto nestartuje)
...
Ted se me vickrat rano opakovalo, ze sednu do auta, na displeji hlaska "bitte motor bestarten", a volmetr na palubce ukazuje cca 10-11V.
Jelikoz je tam jeste druha bat. (stejna) urcena jen pro starter, vlak do prace se nekona, ale i tak to neni nic moc takhle po ranu.
Tento stav nastane klidne po jedne noci, co je auto zaparkovany. Nez zacnu merit odber v klidu apod, rad bych vyloucil/potvrdil spatnou baterii.
Cokoliv na tom aute merit je navsteva v pekle, protoze soudruzi asi v zajmu estetiky dost kvalitne zakrytovali co se dalo
I kdyby se nejakej modul spravne neuspaval, tak to prece nemuze vysat 100Ah aku za 15-18 hodin tak, ze rano ma s bidou 10V.
Asi to budu muset vytahnout a vybijet konst. proudem, a tak zmerit kapacitu.
Hustomer bohuzel nemam.
Na palubce je voltmetr, ale otazka je, jak relevantni je ten udaj a hlavne kde ho meri.
To uz by asi by bylo lepsi vzit multimetr, krokousema ho pripojit k baterce a po nejake dobe mrknou v PC na log.
Zmerit klidovej odber bude asi horsi, auto se komplet neuspi, pokud neni vsechno zavreny a zamknuty, ale logovani to vyresi
Jinak se divam na ty merice/testery, a za to bych fakt mel nekolik novych baterek, takze tudy asi nee
Kazdopadne asi me tech par stovek nestoji za zjisteni nekde v pulce nemecka, ze ta znacka dobra neni
Jinak zacinam mist spatny tuseni - dival jsem se na ty baterky ted, u jedne je utrzena vetsina stitku s datem, ale druha je z 16.6.2015. Nejsou nijak nafoukly, olezly apod.
Obe jsou varty, ale brandovany jako "original VW battery".
K te hlavni baterce je fakt super pristup. To bude zabava vytahnout ven.
- Přílohy
-
IMG_1925.JPG- (126.01 KiB) Staženo 127 x