Zaobchádzanie s TDA7294
Moderátor: Moderátoři
Zaobchádzanie s TDA7294
Odvaha býva postrachom smrti ale ajtak ju to vôbec neobmekčí.
2)nebezpecny napeti pro MOSy je 30V pro MOSFETy 100V...vem si ze spolehlive strilis nejaky kV pri ESD,takze do neceho "usadit" urcite ano,protoze po ceste z obchodu nejses urcite prizemnenej pres naramek s nejakym odporem
3)byt tebou tak bych nato trafopajkou nesahal,protoze nahodou zapomenes zmacknout relativne daleko od soucastky a muzes ji zahodit....vem nato mikropajku s odporovym teliskem,nebo plynovou,atd...
-
alcoma
alcoma píše:vzdy me je dali do pytliku a nic se jim nestalo. pajel jsem je vsecky trafopajkou a hrali jako vino vsecky!
no me se to teda nezda,a i kdyby,tak prevence je dulezita
//EDIT: kdyz se v tom budeme hrabat,tak u tech tvych obvodu mohlo dojit k ESD a k castecnemu poruseni struktur v IC,casem to muze povolit a odejit do kremikoveho nebe...kdyz ne,tak panbuh nebyl doma
MOSy se daji pajet i trafopajeckou,to nevylucuji,ale zapinat ji musis v dostatecne vzdalenosti od IC.
Pánové, nalijme si čistého vína
lijeme,lijeme...jako kdyz jsme u toho,ja je taky neskladuju v pene nebo alobalu,mam je nahazeny v igelitovym pytliku,nebo s ostatnima soucastkama a taky mi jeste nic neshorelo/neodeslo,ale pajim je zasadne pajeckou s odporovym teliskem,protoze je s ni lepsi a pohodlnejsi prace(a asi bych ji na MOSy uz ted nevzal...driv mi to bylo jedno a pajel jsem to tim co bylo po ruce)
tu teorii spravneho zachazeni jsem zde psal,protoze se na to autor ptal a napsany to tady byt muze a neuskodi vzdelavat bastlire tomuto neznale